Продукти (на 4 порції) Картопля - 500 г Сир плавлений - 100 г Печериці - 200 г Сметана - 130 г Вода (окріп) - 80 мл Цибуля ріпчаста - 1 шт. Базилік сушений - 1 ч. ложка або базилік свіжий – 3 ч. ложки (1-2 гілочки) Сіль за смаком Перець чорний мелений - на кінчику ножа (за смаком) Олія соняшникова (для смаження) – 30-40 мл (2 ст. ложки)

Гриби очистіть і наріжте невеликими шматочками.

У сковороді розігрійте олію і на сильному вогні обсмажте гриби, помішуючи, хвилин 6-7.

Плавлений сир натріть на великій тертці та додайте до грибів. Туди ж додайте сметану, сушений базилік (можна замінити свіжим), сіль та чорний мелений перець.

Влийте воду. Перемішайте та доведіть соус до кипіння. Готуйте на повільному вогні, періодично помішуючи, поки сир не розійдеться і соус не придбає кремову консистенцію зі шматочками грибів (близько 10 хвилин).

Картопля очистіть, промийте і наріжте тонкими кружальцями.

Перекладіть картоплю в миску, посоліть і перемішайте.

Цибулю очистіть і наріжте тонкими кільцями.

Популярні новини зараз

Тіна Кароль не змогла обійтися без Світлани Лободи на концерті: "Хто така?.. Краще співатиму"

Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг

У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки

Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить

Показати ще
У форму для запікання викладіть, чергуючи довільно, кружечки картоплі та кільця цибулі.

Зверху на картопля з цибулею викладіть сирно-грибний соус.

Запікайте картоплю в розігрітій духовці під кришкою або фольгою протягом 25 хвилин. Потім зніміть кришку або фольгу - і в духовку ще на 10 хвилин за такої ж температури.

Картопля під сирно-грибним соусом, запечена в духовці, готова.

Подавайте картопля до столу у гарячому вигляді.

Читайте також:

Допоможе картопляна шкірка: як змусити квіти на підвіконні цвісти цілий рік

Якщо набридла звичайна картопля: рецепт картопляних гнізд із фаршем, сиром та овочами

Старовинний закарпатський рецепт: як приготувати картоплю з реберцями та шматочками гарбуза

Вам не вистачить мішків для нового врожаю: що потрібно зробити з городом після того, як ви викопали картоплю