Коли в будинку з'являються свіжі фрукти, а в холодильнику зберігається сир, з'являється чудова можливість створити чудовий десерт - ніжний пиріг з сирно-маковим кремом.

Докладніше про приготування ніжного заливного пирога з сирним кремом читайте в нашому матеріалі.

Для приготування ніжного заливного пирога з сирно-маковим кремом нам знадобиться:

Для тіста: Сметана - 70 грамів Кефір - 70 мл Олія - ​​50 мл Яйця – 2 шт. Цукор - 120 г Борошно - 200 г (1,5 склянки ємністю 200 мл) Розпушувач – 1 ч. ложка * Для начинки: Сир - 200 г Яйце - 1 шт. Цукрова пудра – 2 ст. ложки Яблука – 300 г (2 шт.) Мандарин – 100 г (1 шт.) Груша – 120 г (1 шт.) Ягоди (у мене смородина) – 50 г Мак - 1 ст. ложка

Спосіб приготування ніжного заливного пирога з сирно-маковим кремом:

Яблука та груші для ніжного заливного пирога з сирно-маковим кремом ретельно очистіть від шкірки і видаліть серцевину з насінням, потім наріжте їх на тонкі скибочки. Очистіть мандарин від шкірки та розділіть на часточки.

У глибокій мисці змішайте яйця з цукром, добре збийте віночком. Додайте олію, сметану і кефір, ретельно перемішайте.

Популярні новини зараз

Польща зібралася перекрити кордон із Україною

Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством

У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки

Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі

Показати ще

Поступово всипте розпушувач і борошно, продовжуючи перемішувати віночком або лопаткою до отримання однорідного тіста для ніжного заливного пирога з сирно-маковим кремом. Воно має бути густим і в'язким, що нагадує консистенцію тіста для оладок.

Вистеліть форму для пирога діаметром 24 см пергаментним папером. Розподіліть третину тесту по дну форми. Потім рівномірно розподіліть половину фруктів поверхнею тесту. Залийте тестом і на нього викладіть фрукти, що залишилися. Розігрійте духовку до 180 градусів.

Для приготування крему змішайте сир, яйце, цукрову пудру та мак у глибокій мисці, потім подрібніть їх до однорідності блендером. За допомогою кондитерського мішка нанесіть крем на поверхню пирога, утворюючи візерунок. За бажанням прикрасьте ягодами й свіжою м'ятою.

Випікати пиріг протягом 50 хвилин. Для перевірки готовності використовуйте сірник – якщо він виходить сухий, пиріг готовий.

Перед подачею дайте ніжному заливному пирогу з сирно-маковим кремом повністю охолонути. Можна також прикрасити ніжний заливний пиріг з сирно-маковим кремом ягодами або м'ятою.

Читайте також:

Якщо набридла звичайна картопля: рецепт картопляних гнізд із фаршем, сиром та овочами

Такої смакоти ви ще не куштували: рецепт картопляних котлет, виготовлених з пюре

"Король осіннього столу": рецепт ситного рису з гарбузом та копченими ковбасками