Запіканка з картопляного пюре з фаршем - це страва, яку можна приготувати швидко та легко, але при цьому вона виходить дуже смачною та ситною. Цей рецепт сподобається всім любителям домашньої кухні. Інгредієнти для приготування запіканки завжди під рукою, а процес приготування не займе у вас багато часу.
Детальніше про приготування запіканки з картопляного пюре з м'ясним фаршем читайте у нашому матеріалі.
Для приготування запіканки з картопляного пюре з м'ясним фаршем нам знадобиться:
- Картопля - 800-900 г
- Яйце - 2 шт.
- Молоко (тепле) – 50 мл
- Олія вершкове - 25 г
- Сіль за смаком
- Білий перець - за смаком
- Мускатний горіх - за смаком
- Рослинна олія - для обсмажування
- Фарш – 500-600 г
- Цибуля - 200 г
- Часник - 2 зубчики
- Коріандр - за смаком
- Орегано - за смаком
- Перець ч. м. - за смаком
- Сіль за смаком
- Сир (твердого сорту) – 40 г
- Сметана - 80 грамів
Спосіб приготування запіканки з картопляного пюре з м'ясним фаршем:
- Картоплю очистити та відварити у підсоленій воді до готовності.
- Цибулю очистити й дрібно нарізати. Обсмажити цибулю на олії до золотистого кольору.
- Додати до цибулі фарш та обсмажити, розбиваючи грудочки, до готовності. Додати сіль, чорний мелений перець, мускатний горіх та інші спеції до смаку.
- Відварену картоплю розім'яти до однорідної маси. Додати вершкове масло, тепле молоко, сіль та перець за смаком. Добре перемішати.
- У картопляне пюре додати яйця та ще раз перемішати.
- Форму для запікання змастити маслом або застелити пергаментом. Викласти у форму половину картопляного пюре, розрівняти.
- Зверху викласти фарш, розрівняти.
- Посипати сиром.
- Викласти картопляне пюре, що залишилося, розрівняти.
- Змастити поверхню запіканки сметаною і посипати сиром, що залишився.
- Поставити форму в розігріту до 180 градусів духовку і запікати 35-40 хвилин, до золотистого кольору.
- Готову запіканку трохи остудити, вийняти з форми та нарізати на порції.
Читайте також:
Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством
Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику
Такої ви не купите в жодному магазині: рецепт домашнього плавленого сиру з кисломолочного сиру
Весь секрет у чіпсах: рецепт чудового салату з крабових паличок, який ви будете їсти двома ложками