Панські деруни за гуцульським рецептом - це традиційна українська страва, яка є картопляними оладками з начинкою з м'яса та грибів. Вони виходять дуже смачними та ситними, а підливу надає їм додаткового аромату та соковитості.
Детальніше про приготування панських дерунів за гуцульським рецептом читайте в нашому матеріалі.
Для приготування панських дерунів за гуцульським рецептом нам знадобиться:
Для приготування начинки:
- 500 г курячого філе
- 300 г печериць
- 2 цибулини
- 3 зубчики часнику
- 1 ст. л. муки
- 100 мл сметани
- Сіль та перець за смаком
Для приготування дерунів:
- 1 кг картоплі
- 1 цибулина
- 1 зубчик часнику
- Куркума, мелений перець та сіль за смаком
- 2 яйця
- 2 ст. л. муки
Для підливки:
Польща зібралася перекрити кордон із Україною
Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис
У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
- 100 г печериць
- 1 цибулина
- 1 склянка молока
- 1 ст. л. муки
- 100 мл сметани
- Сіль та перець за смаком
Спосіб приготування панських дерунів за гуцульським рецептом:
Приготування начинки:
- Куряче філе наріжте невеликими шматочками.
- Розігрійте на сковороді олію та обсмажте м'ясо до золотистого кольору.
- Додайте в сковороду нарізані цибулю та часник і обсмажуйте ще 5-7 хвилин.
- Наріжте печериці пластинками й додайте до сковороди.
- Гасіть начинку під кришкою 10-15 хвилин.
- За 2-3 хвилини до готовності додайте борошно, сметану та сіль із перцем до смаку. Перемішайте та дайте настоятися.
Приготування дерунів за гуцульським рецептом:
- Картопля та цибуля очистіть і натріть на дрібній тертці.
- Додайте в картопляну масу часник, куркуму, мелений перець та сіль за смаком.
- Вбийте яйця і додайте борошно. Перемішайте до однорідної маси.
Приготування підливки для панських дерунів за гуцульським рецептом:
- На тій же сковороді, де смажилася начинка, обсмажте печериці й цибулю, що залишилися.
- У мисці змішайте молоко та борошно до однорідної маси без грудочок.
- Додайте сметану, сіль та перець за смаком.
- Вилийте суміш у сковороду з грибами та цибулею.
- Доведіть підливу до кипіння, постійно помішуючи.
- Зніміть з вогню та збийте блендером до однорідної маси.
Готуємо панські деруни за гуцульським рецептом:
- На розігрітій сковороді з олією викладайте тісто для дерунів за гуцульським рецептом, формуючи невеликі коржики завтовшки 0,5 см.
- Обсмажуйте деруни за гуцульським рецептом з двох боків до золотистої скоринки.
- На одну половину обсмаженого деруна за гуцульським рецептом викладіть начинку і накрийте другою половиною.
- Обсмажте дерун за гуцульським рецептом з начинкою з двох сторін до золотистої скоринки.
- Викладіть деруни за гуцульським рецептом на лист, застелений пергаментним папером.
- Посипте деруни за гуцульським рецептом тертим плавленим сиром і запікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів, 15 хвилин.
Готові панські деруни за гуцульським рецептом подавайте з грибною підливою. Смачного!
Читайте також:
Коли мало часу, але дуже хочеться випічки: рецепт швидкого пирога з лавашу з сиром та картоплею
Таке подають тільки в ресторанах: рецепт ніжної та апетитної закуски з шинкою та хурмою