Панські деруни за гуцульським рецептом - це традиційна українська страва, яка є картопляними оладками з начинкою з м'яса та грибів. Вони виходять дуже смачними та ситними, а підливу надає їм додаткового аромату та соковитості.

Детальніше про приготування панських дерунів за гуцульським рецептом читайте в нашому матеріалі.

Для приготування панських дерунів за гуцульським рецептом нам знадобиться:

Для приготування начинки:

  • 500 г курячого філе
  • 300 г печериць
  • 2 цибулини
  • 3 зубчики часнику
  • 1 ст. л. муки
  • 100 мл сметани
  • Сіль та перець за смаком

Для приготування дерунів:

  • 1 кг картоплі
  • 1 цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • Куркума, мелений перець та сіль за смаком
  • 2 яйця
  • 2 ст. л. муки

Для підливки:

Популярні новини зараз

Польща зібралася перекрити кордон із Україною

Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис

У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів

У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки

Показати ще
  • 100 г печериць
  • 1 цибулина
  • 1 склянка молока
  • 1 ст. л. муки
  • 100 мл сметани
  • Сіль та перець за смаком

Спосіб приготування панських дерунів за гуцульським рецептом:

Приготування начинки:

  1. Куряче філе наріжте невеликими шматочками.
  2. Розігрійте на сковороді олію та обсмажте м'ясо до золотистого кольору.
  3. Додайте в сковороду нарізані цибулю та часник і обсмажуйте ще 5-7 хвилин.
  4. Наріжте печериці пластинками й додайте до сковороди.
  5. Гасіть начинку під кришкою 10-15 хвилин.
  6. За 2-3 хвилини до готовності додайте борошно, сметану та сіль із перцем до смаку. Перемішайте та дайте настоятися.

Приготування дерунів за гуцульським рецептом:

  1. Картопля та цибуля очистіть і натріть на дрібній тертці.
  2. Додайте в картопляну масу часник, куркуму, мелений перець та сіль за смаком.
  3. Вбийте яйця і додайте борошно. Перемішайте до однорідної маси.

Приготування підливки для панських дерунів за гуцульським рецептом:

  1. На тій же сковороді, де смажилася начинка, обсмажте печериці й цибулю, що залишилися.
  2. У мисці змішайте молоко та борошно до однорідної маси без грудочок.
  3. Додайте сметану, сіль та перець за смаком.
  4. Вилийте суміш у сковороду з грибами та цибулею.
  5. Доведіть підливу до кипіння, постійно помішуючи.
  6. Зніміть з вогню та збийте блендером до однорідної маси.

Готуємо панські деруни за гуцульським рецептом:

  1. На розігрітій сковороді з олією викладайте тісто для дерунів за гуцульським рецептом, формуючи невеликі коржики завтовшки 0,5 см.
  2. Обсмажуйте деруни за гуцульським рецептом з двох боків до золотистої скоринки.
  3. На одну половину обсмаженого деруна за гуцульським рецептом викладіть начинку і накрийте другою половиною.
  4. Обсмажте дерун за гуцульським рецептом з начинкою з двох сторін до золотистої скоринки.
  5. Викладіть деруни за гуцульським рецептом на лист, застелений пергаментним папером.
  6. Посипте деруни за гуцульським рецептом тертим плавленим сиром і запікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів, 15 хвилин.

Готові панські деруни за гуцульським рецептом подавайте з грибною підливою. Смачного!

Читайте також:

Коли мало часу, але дуже хочеться випічки: рецепт швидкого пирога з лавашу з сиром та картоплею

Виходять надзвичайно ніжними: рецепт курячих крилець, запечених в апельсиново-соєвому соусі. Готуються у рукаві

Таке подають тільки в ресторанах: рецепт ніжної та апетитної закуски з шинкою та хурмою