Качка з яблуками є класичною різдвяною та новорічною стравою у багатьох європейських країнах, насамперед у Німеччині та Австрії. Спробуйте і Ви приготувати качку з яблуками на Різдво і вона стане справжньою королевою застілля!
Насамперед потрібно підготувати необхідні інгредієнти для приготування качки на Різдво:
- качка – 1 шт.;
- яблука – 3 шт.;
- апельсини – 2 шт.;
- мед – 1 ч.л.;
- сіль за смаком;
- спеції – 1 шт.
Декілька порад щодо приготування цієї страви:
- Вибираючи качку, не намагайтеся купити саму жирну жир все одно витопиться, а занадто багато жиру нікому не потрібно.
- Качку необхідно як слід осмолити.
- Яблука - краще вибирати кисло-солодкого сорту.
- Начинка, вказана в рецепті, не принципова, можна використовувати будь-яку суміш із овочів, фруктів, сухофруктів, ягід, м'яса та хліба.
Качку необхідно ретельно вимити, видалити колодки, якщо є внутрішній жир - видаляти його не потрібно, він витопиться під час запікання, і його можна буде використовувати в іншій страві, наприклад, для запікання картоплі.
Обсушити качку серветками і ретельно масажними рухами, трохи вдавлюючи, натерти сіллю і спеціями. Зі спецій найкраще використовувати суміш меленого коріандру, імбиру, шафрану, перцю чорного і запашного, базиліку та орегано. Солити та приправляти спеціями необхідно як зовні, так і всередині.
Яблука та апельсини необхідно вимити. Ділимо кожне яблуко на 2 рівні частини і чистим ножем вирізаємо з них серцевину разом із плодоніжкою. Потім шаткуємо яблука часточками товщиною 2-2,5 сантиметри, відправляємо в чисту глибоку тарілку, а після цього включаємо і розігріваємо духовку до 180 градусів Цельсія.
Відключення світла будуть довше: Укренерго терміново вводить жорсткі графіки – вже з сьогодні
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Апельсини теж потрібно нарізати невеликими скибочками.
Далі необхідно щільно набити черевце качки яблуками та апельсинами, а потім зашити ниткою.
Качку викладаємо в рукав для запікання і до неї викладаємо яблука з апельсинами, що залишилися. Зав'язати краї рукава, викласти у форму та відправити до духовки.
Запікати качечку в духовці необхідно 1,5 години при температурі 180 градусів.
За 5 хвилин до готовності вийняти качку, акуратно розрізати рукав і змастити поверхню пташки медом і жиром, що витопився.
важливо!
- Щоб перевірити качку на готовність, необхідно зробити прокол у районі стегна – з нього витікатиме прозорий сік, а ніж легко і м'яко входитиме в м'ясо.
Читайте також:
Зустрічаємо рік Дракона: що в жодному разі не можна ставити на стіл, щоб не залучити лиха
Щоб залучити гроші та удачу на рік Дракона: рецепт салату, який має бути у новорічну ніч на столі
Що обов'язково має бути на новорічному столі на рік Дракона, щоб водилися гроші