Запечена в духовці картопля з курячим фаршем - гаряча страва, яку можна приготувати як на кожен день, так і на святковий стіл.
- Курячий фарш – 400 г
- Картопля – 6 шт.
- Цибуля ріпчаста - 2 головки
- Часник – до смаку
- Майонез – 1 ст.л.
- Олія - 1 ст.л.
- Сіль за смаком
- Яйце куряче - за бажанням
- Зелень – на подачу
Очистимо картоплю, цибулю та часник.
Фарш бажано використовувати свіжий чи охолоджений.
У курячий фарш необхідно перекрутити на м'ясорубці або потерти на тертці цибулю та часник.
Додамо сіль. За бажанням у фарш можна розбити одне куряче яйце. Потім перемішати.
Змажемо форму для запікання олією.
Євген Кошовий обсипав лисину посипкою на Великдень і вибісив українців: "Цирк поїхав"
Не забрав повістку з пошти – вважай, отримав: що каже закон о мобилизации
Чи настане кінець світу після смерті Папи Франциска? Що кажуть стародавні пророцтва
Знаки Зодіаку з даром передбачення: хто слухає голос Всесвіту та бачить майбутнє
Картопля поріжемо тонкими часточками. Розподілимо подвійним шаром по дну форми. Приправимо сіллю.
Поверх картоплі йде невеликий шар курячого фаршу.
Далі ще один подвійний картопляний шар та посолити.
Потім шар курячого фаршу. Притиснемо фарш лопаткою.
Завершальний шар – майонез. Його потрібно мінімум, але так, щоб шар фаршу був повністю покритий.
Відправимо картоплю з курячим фаршем до духовки на 60 хвилин. Температура нагрівання не менше 220°C. Перші 30 хвилин готуйте страву під фольгою.
Після приготування потримаємо форму в духовці ще 30 хвилин. Гаряче злегка охолоне і дійде.
Читайте також:
Готуйте його тільки у фользі: рецепт соковитого та ніжного свинячого шашлику у духовці
Зверніть увагу на картоплю із зеленими плямами: чи можна її їсти і чим ви ризикуєте
Коли мало часу, але дуже хочеться випічки: рецепт швидкого пирога з лавашу з сиром та картоплею
Ви точно будете здивовані: що таке маринована картопля і чому вона у льоху зберігається аж до весни