Лахмаджун - популярна страва східної кухні, яка перекладається, як "м'ясо з тестом". Основу цієї страви становить тонкий хрумкий хлібний коржик, на який укладаються м'ясний фарш (баранина, рідше яловичина), помідори та/або томатний соус, болгарський перець, цибуля, часник, зелень, чорний перець, материнка.
Отже, насамперед потрібно замісити дріжджове тісто зі всіх продуктів, ставимо в тепле місце і даємо йому підійти.
Продукти для тесту:
- вода - 130 мл;
- олія рослинна - 3 ст. ложки;
- цукор - 1 ст. ложка;
- борошно - 280 г + для підпилу;
- дріжджі сухі - 5 г;
- соль — 1 ч. ложка.
Для приготування "правильного" тіста для лахмаджун потрібно просіяти борошно (280 г - це трохи більше 2-х склянок об'ємом 200 мл) у глибоку ємність. Зробіть у центрі борошна поглиблення. Всипте цукор та сухі дріжджі. Влийте частину води і трохи перемішайте, захопивши трохи борошна по краях. Накрийте ємність тканинною серветкою і відправте в тепле місце на 10-15 хвилин для активації дріжджів.
Всипте сіль, додайте олію.
Влийте воду, що залишилася.
План поділу України таки існує: у ГУР сказали, які регіони путін хоче залишити, як "спірні"
Мобілізація посилена: велике місто України "огорнуть" ТЦК та гори повісток
Усі проблеми вирішаться до початку 2025 року: з якими знаками Зодіаку 2024 попрощається успіхом
Автомобілістів попередили: тепер хочуть позбавляти прав
Замісіть м'яке тісто липке. Накрийте рушником тісто і залиште в теплому місці на 60-90 хвилин.
А поки що приготуйте начинку. Для цього м'ясо добре вимийте, наріжте невеликими шматочками та пропустіть через м'ясорубку.
Цибулю та часник очистіть і вимийте. Потім наріжте їх дрібними кубиками та додайте до фаршу.
Солодкий та гострий перець (якщо він свіжий, а не маринований) вимийте та очистіть від насіння. Наріжте перець невеликими шматочками та додайте до фаршу.
Помідор вимийте та наріжте невеликими кубиками. Додайте до решти інгредієнтів начинки.
Зелену цибулю та петрушку промийте, обсушіть і дрібно наріжте. Додати зелень до фаршу.
Фарш відправте в холодильник.
Тісто добре підросло. Обомніть його на дошці, що підпилена борошном.
Розділіть тісто на порційні шматочки. У мене вийшло 8 шматочків тіста.
З кожного шматочка тіста сформуйте кульку. При необхідності підпилюйте дошку борошном. Накрийте кульки тіста серветкою та працюйте з кожним по черзі.
Розкачайте кульку тіста в тонкий круглий пласт діаметром 15-18 см. Найкраще це робити на пергаменті.
На середину коржика викладіть 1/8 частину начинки - це приблизно 1,5 столової ложки. Розподіліть начинку по всьому пласту.
Розігрійте духовку до 200-220 градусів. Відправте корж разом з пергаментом в гарячу духовку на 8-10 хвилин (орієнтуйтеся на свою духовку). Низ готового коржика має підрум'янитися.
Пікантні дріжджові коржики "Лахмаджун" з фаршем, овочами та зеленню можна подавати до столу. Найчастіше у східних країнах їх подають, збризкавши лимонним соком.
Читайте також:
І на Новий рік, і на Різдво: рецепт найніжнішої свинини, запеченої з яблуками та гірчичним соусом
Дві тарілки з'їдаються так: рецепт ситного німецького супу з квашеною капустою та свининою
Зазвичай її з'їдають першого ж дня: рецепт домашньої курячої ковбаси з сиром та свининою.