Житомирські деруни - це традиційна українська страва, яка є картопляними оладками з начинкою з сиру. Вони вважаються однією з найпопулярніших страв у Житомирській області, де навіть проводяться щорічні фестивалі на їхню честь.
Докладніше про приготування легендарних житомирських дерунів читайте у нашому матеріалі.
Для приготування житомирських дерунів нам знадобиться:
- Картопля - 1 кг
- Яйця – 2 шт.
- Сир - 200 г
- Рослинна олія – 4 ст. л.
- Сметана - 3 ст. л.
- Часник - 2 зубчики
- Кріп - 1 пучок
- Сіль, перець за смаком
Спосіб приготування житомирських дерунів:
- Очистіть картоплю і відваріть її в мундирі до готовності. Потім остудіть та очистіть від шкірки.
- Натріть половину картоплі на дрібній тертці, а частину, що залишилася, розімніть у пюре.
- Сир розімніть з яйцем, сіллю та перцем.
- Змішайте терту картоплю з картопляним пюре, сиром, сіллю та перцем. Додайте збите яйце і добре перемішайте.
- Сформуйте з тіста коржики, у середину кожної покладіть ложку начинки з сиру.
- Обсмажте деруни на олії на середньому вогні до золотистого кольору.
Подача:
Житомирські деруни подають зі сметаною, часником та кропом. Також можна подавати їх із соусом зі сметани, часнику та зелені.
Шість автомобілів, яким не страшні українські дороги та неякісний бензин
Астрологічне скидання карми: 3 знаки Зодіаку, яким нарешті стане легше жити без минулого
Українські АЕС на межі можливостей: експерт озвучив загрозу, про яку мовчали
Салат-бомба, а не просто "Олів'є": "Зимовий Ф'южн" замінить вам усе на святковому столі, рецепт
Порада:
- Для приготування дерунів краще використовувати картоплю з високим вмістом крохмалю.
- Щоб деруни вийшли ніжнішими, можна додати в тісто трохи борошна.
- Не пересмажуйте деруни, інакше вони стануть твердими.
Читайте також:
Це точно придумали на небесах: рецепт найсмачнішого жульєна з крабових паличок та яєць
Його називають "Клеопатра": рецепт чудового салату з куркою, крабовими паличками та помідорами
