Капустняк - це традиційна українська страва, яка готується з капусти, картоплі, рису та овочів. Це смачна та ситна страва, яка може стати чудовим варіантом для сімейного обіду або вечері.

Докладніше про приготування тушкованого капустняка з рисом та картоплею читайте у нашому матеріалі.

Для приготування тушкованого капустняка з рисом і картоплею нам знадобиться:

  • Капуста білокачанна - 1 кг
  • Картопля - 500 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Рис – 100 г
  • Томатная паста - 1 ст. л.
  • Спеції до смаку
  • Вода - 1 л

Спосіб приготування тушкованого капустняка з рисом і картоплею:

  1. Підготуйте овочі для тушкованого капустняка з рисом і картоплею. Наріжте капусту довільними шматочками, цибулю - півкільцями, моркву - кубиками.
  2. Зваріть рис для тушкованого капустняку з рисом і картоплею. Відваріть рис у підсоленій воді до готовності.
  3. Обсмажте овочі для тушкованого капустняку з рисом і картоплею. У каструлі або сковороді розігрійте олію і обсмажте цибулю та моркву на середньому вогні до м'якості .
  4. Додайте капусту в тушкований капустняк з рисом і картоплею. Додайте до цибулі і моркви капусту і томатну пасту. Продовжуйте обсмажувати ще 5 хвилин.
  5. Додайте картоплю та рис у тушкований капустняк з рисом та картоплею. Додати до капусти картопля та рис. Влийте воду та доведіть до кипіння.
  6. Гушіть капустняк з рисом і картоплею. Зменште вогонь і тушкуйте капустняк до готовності картоплі та капусти, приблизно 10-15 хвилин.
  7. Додайте спеції в тушкований капустняк з рисом і картоплею. В кінці приготування додайте спеції за смаком.

Порада:

  • Щоб тушкований капустняк з рисом і картоплею вийшов густішим, можна додати менше води.
  • Для більш насиченого смаку тушкованого капустняку з рисом та картоплею можна додати в капустняк улюблені спеції, наприклад, часник, лавровий лист, чорний перець горошком .
  • Подавати капустняк можна гарячим або холодним, із зеленню.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Хитрість, яка вас здивує: навіщо наші бабусі тримали у шафі активоване вугілля

Анатолій Анатоліч засвітився за кордоном і похвалився цим: "Можу виїжджати за законом"

Ідеальний час для посадки озимої цибулі: найкращі сорти для казкового урожаю

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Показати ще

Коли мало часу, але дуже хочеться випічки: рецепт швидкого пирога з лаваша з сиром та картоплею

Виходять надзвичайно ніжними: рецепт курячих крилець, запечених в апельсиново-соєвому соусі. Готуються у рукаві

Таке подають тільки в ресторанах: рецепт ніжної та апетитної закуски з шинкою та хурмою