- Скумбрія – 2 шт.
- Цибуля - 2 шт.
Маринад:
- Вода - 500 мл
- Чорний перець горошком – 5-8 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Гвоздика - 2-3 гудзики
- Соль - 2 ст.л.
- Сахар - 1 ст.л.
- Оцет 9% - 2 ст.л.
- Соняшникова олія – 3 ст.л.
Підготувати рибу: помити, відрізати голову та хвіст, вийняти нутрощі, добре вимити всередині, щоб не було чорної плівочки, крові. Нарізати шматочками завтовшки приблизно 1,5-2 див.
У ємність для маринування викласти шматочки скумбрії, чергуючи їх із півкільцями тонко нарізаної цибулі.
У сотейник покласти лавровий лист, горошини чорного перцю, бутони гвоздики та влити воду.
Всипати сіль та цукор. На середньому вогні довести до кипіння та проварити 1-2 хвилини.
Влити оцет, олію і зняти з вогню. Остудити.
Наталія Денисенко несподівано подала на розлучення з Андрієм Федінчиком: справа вже у суді
Податки під час продажу авто: що повинен знати кожен українець
Ірина Білик звинуватила Діму Коляденка у брехні: не було нічого 19 років
Знаки Зодіаку з даром передбачення: хто слухає голос Всесвіту та бачить майбутнє
Залити маринадом рибу, накрити кришкою та відправити ємність у холодильник мінімум на 10 годин.
До столу малосольну скумбрію подавайте з відвареною картоплею, цибулею та зеленню.
Читайте також:
Кажуть, що це вигадали в Одесі: рецепт дивовижної скумбрії, яка маринується в кетчупі
Після такої закуски захочеться облизувати пальці: рецепт паштету з копченої скумбрії з хроном
Вона ідеальна під картоплю: рецепт малосольної та соковитої скумбрії у банку
Ви будете в захваті від цього смаку: рецепт солоної скумбрії під шубою
Це потрібно спробувати: рецепт ніжних рулетів із малосольної скумбрії