Скажіть "так" смачній та простій вечері – запеченій скумбрії в беконі!
Ця страва приваблює соковитим рибним м'ясом, ніжним беконом та ароматною зеленню. Розглянемо, як створити це диво на три порції:
Інгредієнти:
- 500 г скумбрії
- 200 г бекону (10 скибок)
- 15 г гірчиці у зернах (1 ч. ложка)
- 10 г свіжої петрушки
- 1/3 ч. ложки солі (за смаком)
- 1/5 ч. ложки меленого чорного перцю
Приготування:
-
Розігрійте духовку: Встановіть температуру на 180 градусів.
-
Підготовка скумбрії: Заберіть голову, хвіст і плавці, вийміть нутрощі. Ретельно промийте рибу та очистіть її від шкіри. Розділіть скумбрію на два філе, позбавтеся кісток.
-
Приправлення риби: Посоліть і поперчіть обидва філе. На одне з них викладіть гірчицю, потім додайте дрібно нарізану свіжу петрушку. Покрийте все другим філе.
-
Обертання в бекон: Викладіть смужки бекону, злегка перекриваючи їх, щоб вийшло квадратне полотно. На відстані 3-5 см від краю полотна розмістіть рибу. Закрийте рибу короткою частиною бекону і оберніть смужками, починаючи з нижніх широких смуг.
-
Запікання в духовці: Розмістіть рибу в беконі у формі для запікання швом донизу. Поставте в розігріту духовку і готуйте за 180 градусів протягом 20-25 хвилин, поки страва не стане готовою. Час може трохи змінюватись в залежності від вашої духовки.
Популярні новини заразНезвичайний, але простий рецепт оселедця без розсолу – всі просять добавки
Потягом просто так не виїхати: Укрзалізниця посилила запобіжні заходи
"У мене немає стільки грошей": Тіна Кароль пояснила, чому більше не ходить на побачення
Мобілізація чоловіків передпенсійного віку: правила для 50+ посилюються – ТЦК вже готові
-
Подання до столу: Дайте блюду трохи охолонути, потім подавайте до столу.
Насолоджуйтесь цією чудовою стравою, і приємного апетиту!