Смачні та ситні повітряні пиріжки на кефірі - це улюблена страва багатьох людей. Вони можуть бути як самостійною стравою, так і доповненням до супу чи борщу. Приготувати повітряні пиріжки на кефірі в домашніх умовах нескладно, головне - слідувати рецепту і дотримуватися кількох простих правил.

Детальніше про приготування повітряних пиріжків на кефірі читайте в нашому матеріалі.

Для приготування повітряних пиріжків на кефірі нам знадобиться:

  • Кефір - 1 стакан
  • Цукор - 1 столова ложка
  • Сіль - 1 чайна ложка
  • Яйце - 1 штука (тільки жовток)
  • Рослинна олія - ​​2 столові ложки
  • Пшеничне борошно - 3-4 склянки
  • Сода - 1 чайна ложка
  • Картопляне пюре – 500 грамів
  • Вершкове масло - 30 грамів
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Спосіб приготування повітряних пиріжків на кефірі:

  1. Кефір підігрійте до 36 градусів. Для цього можна поставити його в теплу воду або повільний вогонь, постійно помішуючи. Якщо кефір маложирний, додайте до нього 2 столові ложки сметани для більш здобного тесту.
  2. У миску з кефіром додайте цукор, сіль, жовток яйця і перемішайте до однорідності.
  3. Влийте олію і знову перемішайте.
  4. Просійте борошно і додайте соду. Перемішайте.
  5. Невеликими порціями додайте борошно в суміш кефіру, щоразу перемішуючи віночком або ложкою.
  6. Коли маса стане густою, викладіть її на присипану мукою робочу поверхню і продовжуйте заміс руками.
  7. Тісто має вийти м'яким та еластичним.
  8. Покладіть тісто в миску, накрийте харчовою плівкою і залиште за кімнатної температури на 15 хвилин.
  9. Приготуйте начинку. Для цього зваріть картоплю в підсоленій воді до готовності, потім злийте воду та розімніть картоплю в пюре.
  10. Додайте в картоплю вершкове масло, сіль, чорний мелений перець за смаком. Перемішайте.
  11. Тісто, що відпочило, розділіть на рівні шматочки.
  12. Розкотіть кожен шматочок тіста в круглий коржик.
  13. У центр коржика викладіть картопляну начинку.
  14. Сформуйте пиріжки бажаної форми.
  15. Нагрійте в сковороді олію.
  16. Обсмажте пиріжки на середньому вогні по обидва боки до золотистого кольору.
  17. Готові пиріжки викладіть на паперовий рушник, щоб видалити зайву олію.
  18. Подавайте повітряні пиріжки на кефірі до столу.

Порада:

  • Для більш рум'яної скоринки пиріжків вмочіть їх перед смаженням у яйце.
  • Якщо ви хочете приготувати солодкі пиріжки, додайте начинку цукор за смаком.
  • Замість картоплі можна використовувати будь-яку іншу начинку, наприклад м'ясну, грибну, капустяну або сирну.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Лимон для схуднення не вранці, а перед сном: як правильно вживати, щоб кілограми танули

Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."

У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів

Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі

Показати ще

М'ясо танутиме в роті: рецепт найніжніших курячих відбивних у соєвому маринаді

Смакування, яким ви будете хвалитися: рецепт ситного заливного пирога з рибними консервами

Його називають "Зимова ніжність": рецепт ситного салату з курячою грудкою та грибами