Використання дієтичного курячого м'яса у приготуванні холодцю дозволяє створити варіацію зі значно низькою калорійністю, близько 120 калорій на 100 г, при цьому не жертвуючи насиченим смаком традиційного рецепта.
Курячий холодець із желатином
Інгредієнти:
- 1 кг курки
- 5 зубчиків часнику
- 1 цибуля ріпчаста
- 1 морква
- Спеції для курки
- Сіль
- 1 чайна ложка желатину швидкорозчинного
- 1 пучок петрушки
Курку (філе, стегна, грудинка) помістіть у велику каструлю і залийте водою, доведіть до кипіння. Відцідіть перший бульйон, потім додайте нову воду і доведіть ще раз до кипіння.
Наріжте великими шматочками цибулю, часник і моркву, додайте в бульйон. Покрийте кришкою і варіть на повільному вогні 3 год. За годину до готовності додайте сіль та спеції.
Процідіть готовий бульйон, витягніть м'ясо та овочі. Розчиніть желатин у склянці теплої води на 5 хв і влийте у бульйон.
Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців
Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
Готовий вивести війська з деяких територій: Reuters розповіли про поступки путіна
Після повного остигання курки відокремте м'ясо від кісток і наріжте на невеликі шматочки. Моркву наріжте кухлями. Цибуля та часник не знадобляться.
На дно форми для холодцю викладіть м'ясо, залийте бульйоном і зверху викладіть моркву та листя петрушки. Поставте холодильник в холодильник на ніч.
Холодець з куркою та овочами без желатину
Інгредієнти:
- 1,5 кг курячого м'яса (ніжки, крильця, гомілки, грудинка, хрящі);
- 5-6 зубчиків часнику
- 1 часник
- 1 морква
- 150 г зеленого консервованого горошку
- Петрушка
- 3 курячі яйця
- Лавровий лист, перець горошком
Куряче м'ясо залийте водою і доведіть до кипіння. Злити першу воду і довести до кипіння ще раз. Додайте до бульйону спеції, лавровий лист, перець горошком. Залишіть бульйон варитися 3 години, періодично знімаючи піну.
За півгодини до готовності покладіть у бульйон цибулю та часник, а за 10 хв додайте яйця та посоліть. Дістаньте м'ясо та овочі з каструлі. Процідіть бульйон через марлю.
Відокремте м'ясо від кісток і наріжте. Дрібно наріжте часник і додайте в бульйон. Наріжте моркву та яйця кружальцями.
У форму для холодцю викладіть м'ясо, моркву, петрушку та зелений горошок. Залийте бульйоном і прикрасьте вареними яйцями зверху. Залишіть у холодильнику мінімум на 5 годин.
Читайте також:
Холодець застигне дуже швидко: що потрібно зробити, якщо ви його варите без желатину
Ще не все зникло: що потрібно зробити, щоб холодець став прозорим, навіть якщо він помутнішав
Щоб не довелося викликати швидку: скільки можна зберігати холодець, щоб не отруїтися