Ніжне та соковите м'ясо на цибульній подушці у духовці – це одна з найпопулярніших страв української кухні. Воно просте у приготуванні, але при цьому дуже смачне та ситне. Ця страва чудово підійде для сімейної вечері або святкового застілля.
Ніжне і соковите м'ясо на подушці цибулі в духовці, виходить дуже ароматним і соковитим. Цибуля надає м'ясу особливий смак та ніжність. Цю страву можна приготувати з будь-якого м'яса: свинини, яловичини, баранини чи птиці.
Докладніше про приготування ніжного та соковитого м'яса на подушці в духовці, читайте в нашому матеріалі.
Для приготування ніжного та соковитого м'яса на подушці в духовці нам знадобиться:
- М'ясо (свинина, яловичина, баранина) – 1 кг
- Цибуля - 2 шт.
- Томатна паста - 2 ст. л.
- Гірчиця - 1 ст. л.
- Спеції на смак (паприка, чорний перець, сіль)
- Рослинна олія – 2 ст. л.
Спосіб приготування ніжного та соковитого м'яса на цибулевій подушці в духовці:
- М'ясо промийте та обсушіть паперовими рушниками. Наріжте на великі шматки, приблизно 3-4 см завтовшки.
- Очистіть цибулю і наріжте тонкими півкільцями.
- У мисці змішайте м'ясо, томатну пасту, гірчицю, спеції та олію. Добре перемішайте, щоб усі інгредієнти рівномірно розподілилися.
- Додайте в миску цибулю і знову перемішайте.
- Залишіть м'ясо маринуватися на 30 хвилин або більше.
- Розігрійте духовку до 200 градусів.
- Форму для запікання змастіть олією. Викладіть у форму м'ясо із цибулею в один шар.
- Запікайте м'ясо в духовці 30 хвилин під фольгою, потім зніміть фольгу і запікайте ще 30-40 хвилин до готовності.
- Готове м'ясо подавайте до столу гарячим.
Рекомендації
У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом
Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни
- Для запікання можна використовувати будь-яке м'ясо, але найкраще підходить свинина чи яловичина.
- Замість томатної пасти можна використовувати томатний соус чи кетчуп.
- Кількість спецій регулюйте на свій смак.
- Щоб м'ясо вийшло соковитішим, можна додати в маринад трохи води або бульйону.
Читайте також:
Краще будь-якого шашлику: рецепт соковитих кісок зі свинячої вирізки
Таке можна давати навіть дітям: рецепт домашнього плавленого сиру, що готується з сиру
Смачніше, ніж будь-яка піца: рецепт швидкого та поживного обіду з яєць з шинкою