Вареники з гречкою та квашеною капустою - це чудова страва, яка не тільки чудово вписується в пісне меню, але й порадує своїм смаком та поживністю навіть тих, хто не стежить за дієтою.

Цікавість і соковитість начинки досягаються за рахунок того, що квашена капуста не піддається попередньому обсмаженню, а залишається хрусткою.

Інгредієнти (на 5 порцій):

Для тіста:

  • 320 г борошна (2 склянки об'ємом 250 мл)
  • 170 мл води
  • 1/3 чайної ложки соди харчової
  • 40 мл рафінованої соняшникової олії
  • 0,5 чайної ложки солі

Для начинки:

  • 100 г гречаної крупи
  • 200 г квашеної капусти
  • 70 г цибулі
  • 30 мл олії
  • Сіль та чорний мелений перець за смаком

Кроки приготування:

  1. Підготуйте усі необхідні інгредієнти. Дрібно наріжте квашену капусту впоперек, якщо її смужки довгі.

    Популярні новини зараз

    Лимон для схуднення не вранці, а перед сном: як правильно вживати, щоб кілограми танули

    Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."

    Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить

    Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання

    Показати ще
  2. Промийте гречку і помістіть у каструлю. Залийте 250 мл води та поставте на вогонь.

  3. Після закипання води прикрийте кришкою каструлю і варіть гречку на маленькому вогні 15-20 хвилин до готовності і повного вбирання рідини. Дайте гречці охолонути.

  4. Для тесту у воду додайте сіль, соду та олію. Ретельно перемішайте.

  5. Поступово додайте борошно, замішуючи пружне тісто середньої щільності. Накрийте тісто плівкою та залиште на 20 хвилин.

  6. Цибулю очистіть і наріжте кубиками. Розігрійте сковороду з олією та обсмажте цибулю до м'якості та золотистого кольору.

  7. До остиглої гречки додайте квашену капусту, обсмажену цибулю, сіль та перець. Добре перемішайте.

  8. Розкотіть тісто в тонкий пласт (товщиною 1-2 мм) на столі, посипаному борошном.

  9. Виріжте кружки за допомогою форми або склянки. На центр кожного кружка покладіть начинку та защипніть краї.

  10. Викладіть готові вареники на дошку, посипану борошном.

  11. Кип'ятіть воду в каструлі, додайте сіль. Покладіть вареники в киплячу воду та варіть на маленькому вогні 3-5 хвилин до готовності.

  12. Вийміть вареники шумівкою з води, розкладіть по тарілках. За бажанням посипте дрібно нарізаною зеленою цибулею. Подаються зі сметаною, якщо це не пісне блюдо.

Цей рецепт обіцяє не лише смачне частування, а й задоволення від процесу приготування.

Смачного!

Читайте також: