Вареники з гречкою та квашеною капустою - це чудова страва, яка не тільки чудово вписується в пісне меню, але й порадує своїм смаком та поживністю навіть тих, хто не стежить за дієтою.
Цікавість і соковитість начинки досягаються за рахунок того, що квашена капуста не піддається попередньому обсмаженню, а залишається хрусткою.
Інгредієнти (на 5 порцій):
Для тіста:
- 320 г борошна (2 склянки об'ємом 250 мл)
- 170 мл води
- 1/3 чайної ложки соди харчової
- 40 мл рафінованої соняшникової олії
- 0,5 чайної ложки солі
Для начинки:
- 100 г гречаної крупи
- 200 г квашеної капусти
- 70 г цибулі
- 30 мл олії
- Сіль та чорний мелений перець за смаком
Кроки приготування:
-
Підготуйте усі необхідні інгредієнти. Дрібно наріжте квашену капусту впоперек, якщо її смужки довгі.
Популярні новини заразЛимон для схуднення не вранці, а перед сном: як правильно вживати, щоб кілограми танули
Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."
Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
-
Промийте гречку і помістіть у каструлю. Залийте 250 мл води та поставте на вогонь.
-
Після закипання води прикрийте кришкою каструлю і варіть гречку на маленькому вогні 15-20 хвилин до готовності і повного вбирання рідини. Дайте гречці охолонути.
-
Для тесту у воду додайте сіль, соду та олію. Ретельно перемішайте.
-
Поступово додайте борошно, замішуючи пружне тісто середньої щільності. Накрийте тісто плівкою та залиште на 20 хвилин.
-
Цибулю очистіть і наріжте кубиками. Розігрійте сковороду з олією та обсмажте цибулю до м'якості та золотистого кольору.
-
До остиглої гречки додайте квашену капусту, обсмажену цибулю, сіль та перець. Добре перемішайте.
-
Розкотіть тісто в тонкий пласт (товщиною 1-2 мм) на столі, посипаному борошном.
-
Виріжте кружки за допомогою форми або склянки. На центр кожного кружка покладіть начинку та защипніть краї.
-
Викладіть готові вареники на дошку, посипану борошном.
-
Кип'ятіть воду в каструлі, додайте сіль. Покладіть вареники в киплячу воду та варіть на маленькому вогні 3-5 хвилин до готовності.
-
Вийміть вареники шумівкою з води, розкладіть по тарілках. За бажанням посипте дрібно нарізаною зеленою цибулею. Подаються зі сметаною, якщо це не пісне блюдо.
Цей рецепт обіцяє не лише смачне частування, а й задоволення від процесу приготування.
Смачного!
Читайте також: