Просто гречка, просто картопля — це так звично і банально, та й набридає, чи не так? З'єднаємо гречку з картоплею та ароматними спеціями. Смачно!
І справді, картопляні котлети з гречкою відмінно підійдуть для тих, хто дотримується пісної або вегетаріанської дієти. Готуються вони швидко, просто, і завжди виходять смачними - головне дотримуватися рецептури.
Для приготування картопляних котлет з гречкою знадобляться інгредієнти, які практично завжди знайдуться в будинку будь-якої господині:
- Крупа гречана – 80 грам;
- Картопля – 500 грам;
- Цибуля ріпчаста - 1 шт;
- Гриби – 200 г;
- Панірувальні сухарі – 3 ст.л;
- Олія - 30 мл;
- Соль – 0,5 ч.л.;
- Перець чорний мелений на кінчику ножа.
З зазначеної кількості інгредієнтів виходить близько 15-16 котлет середнього розміру.
Картоплю ми миємо, і відварюємо "у мундирі".
Гречку промиваємо і варимо у співвідношенні 1:2 з водою, додаємо 1/5 ч. ложки солі.
Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис
У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Цибулю потрібно почистити, помити і нарізати дрібними кубиками.
Розігріваємо сковороду, і наливаємо 1 ст.ложку рафінованої олії. Обсмажуємо цибулю на слабкому вогні до появи золотистого відтінку, потім перекладаємо в інший посуд.
Зварену картоплю потрібно почистити і натерти на великій тертці. У мене трапився сорт картоплі, яка при варінні розсипалася, це видно на фото. Через це картопляно-гречаний фарш вийшов більш однорідним, тому що картопля не злипалася в грудки.
У глибокому посуді змішуємо картоплю, гречку, смажену цибулю, сіль та перець. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти, повинна вийти маса по консистенції, що нагадує пластилін. З цієї маси ліпимо котлетки довільної форми. Щоб "фарш" не прилипав до рук – їх потрібно постійно мочити у воді.
У блюдце насипаємо панірувальні сухарі, і кожну картопляно-гречану котлету обвалюємо в них.
На сковороді розігріваємо 2 ст. ложки олії для смаження. Акуратно викладаємо картопляно-гречані котлети та обсмажуємо з кожного боку по 5 хвилин. Вогонь необхідно зробити слабким, і слідкувати, щоб котлетки обсмажувалися до апетитної золотистої скоринки, а не до коричневої. Готові котлети можна викладати на паперові серветки, щоб пішла зайва олія.
Свіжі (або заморожені) гриби миємо та ріжемо дрібно. Гриби підійдуть будь-які, але якщо Ви використовуєте лісові - попередньо потрібно відварити їх 30 хвилин в підсоленій воді, а після цього відкинути на друшляк.
На розігрітій сковороді смажимо гриби 10-15 хвилин, солимо. Якщо сковорода має антипригарне покриття - можна смажити без масла. Наприкінці смаження додаємо 50 мл кип'яченої води, і гасимо гриби кілька хвилин.
Подаємо котлети зі свіжою зеленню, грибами та грибною підливою. Якщо котлети не з'їдуть відразу - то підливка вбереться, і додасть картопляним котлетам з гречкою легкий грибний присмак.
Читайте також:
Усі подумають, що це пиріжки: рецепт ситних картопляних котлет із гречкою
Таких соковитих ви ще не куштували: рецепт котлет по-ірландськи, яких в захваті буде кожен
Таке можна готувати хоч щодня: рецепт швидких та ситних капустяних котлет
Колись так робили наші бабусі: рецепт ніжних котлет у томатному соусі на сковороді