Зігрійтеся взимку з цим ароматним та ситним шикарним пловом, який готується із трьох видів круп! Рис із перловкою та булгуром у горщику - це ідеальний варіант для сімейного обіду або вечері. Він не тільки смачний, а й корисний, адже в ньому міститься безліч вітамінів та мінералів.

Детальніше про приготування шикарного плову, який готується з трьох видів круп, читайте в нашому матеріалі.

Для приготування шикарного плову, який готується з трьох видів круп, нам знадобиться:

  • 1 склянка рису
  • 1/2 склянки перловки
  • 1/2 склянки булгуру
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 2 зубчики часнику
  • 2 склянки бульйону
  • 1/2 склянки хересу
  • 1 чайна ложка орегано
  • 1 чайна ложка базиліка
  • 1 чайна ложка солі
  • 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю
  • 1 пучок петрушки
  • Декілька мигдальних пелюсток для прикраси

Спосіб приготування шикарного плову, який готується з трьох видів круп:

  1. Наріжте цибулю та моркву кубиками. Часник подрібніть.

Примітка: Щоб цибуля та морква зберегли свій яскравий колір, обсмажте їх на повільному вогні.

  1. У горщику або каструлі з товстим дном розігрійте оливкову олію. Обсмажте цибулю та моркву до м'якості, близько 5 хвилин. Додати часник і обсмажте ще 1 хвилину.

Примітка: Ви можете додати в засмажку інші овочі, наприклад селера, солодкий перець або кабачки.

Популярні новини зараз

Донька Олі Фреймут не соромиться обожнювати жінок привселюдно: як живе Злата в США, фото

Теплиця теж потребує догляду перед морозами: як провести дезінфекцію ґрунту правильно

Тепер буде зовсім важко: кого з українців позбавлять пільг на оплату комуналки

Так курячі ніжки ви ще не готували: рецепт простих та ароматний сосисок у духовці

Показати ще
  1. Додайте рис, перловку та булгур і обсмажте протягом 2 хвилин.

Примітка: Обсмажування допоможе крупам увібрати більше ароматів.

  1. Влийте бульйон і херес, доведіть до кипіння, потім зменште вогонь, накрийте кришкою горщик і варіть 40-45 хвилин, або поки крупи не стануть м'якими.

Примітка: Не відкривайте кришку під час приготування, щоб не порушити процес варіння.

  1. Додайте орегано, базилік, сіль та перець. Перемішайте та варіть ще 1 хвилину.

Примітка: Для більш насиченого смаку ви можете додати трохи тертого сиру або горіхів.

  1. Додайте петрушку та перемішайте.

  2. Подавайте у гарячому вигляді, посипавши мигдальними пелюстками.

Примітка: Для прикраси страви можна використовувати також інші горіхи, насіння або зелень.

Читайте також:

Після такого ви точно будете ситі весь день: рецепт курячого супу з сирними кульками та картоплею

Їх захочеться готувати щодня: рецепт ніжних курячих млинців із сиром на кефірі

І не потрібно жодних банок: як досвідчені господині роблять квашену капусту у звичайному пакеті