Зігрійтеся взимку з цим ароматним та ситним шикарним пловом, який готується із трьох видів круп! Рис із перловкою та булгуром у горщику - це ідеальний варіант для сімейного обіду або вечері. Він не тільки смачний, а й корисний, адже в ньому міститься безліч вітамінів та мінералів.
Детальніше про приготування шикарного плову, який готується з трьох видів круп, читайте в нашому матеріалі.
Для приготування шикарного плову, який готується з трьох видів круп, нам знадобиться:
- 1 склянка рису
- 1/2 склянки перловки
- 1/2 склянки булгуру
- 1 цибулина
- 1 морква
- 2 зубчики часнику
- 2 склянки бульйону
- 1/2 склянки хересу
- 1 чайна ложка орегано
- 1 чайна ложка базиліка
- 1 чайна ложка солі
- 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю
- 1 пучок петрушки
- Декілька мигдальних пелюсток для прикраси
Спосіб приготування шикарного плову, який готується з трьох видів круп:
- Наріжте цибулю та моркву кубиками. Часник подрібніть.
Примітка: Щоб цибуля та морква зберегли свій яскравий колір, обсмажте їх на повільному вогні.
- У горщику або каструлі з товстим дном розігрійте оливкову олію. Обсмажте цибулю та моркву до м'якості, близько 5 хвилин. Додати часник і обсмажте ще 1 хвилину.
Примітка: Ви можете додати в засмажку інші овочі, наприклад селера, солодкий перець або кабачки.
Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг
Відключення світла будуть довше: Укренерго терміново вводить жорсткі графіки – вже з сьогодні
Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі
Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни
- Додайте рис, перловку та булгур і обсмажте протягом 2 хвилин.
Примітка: Обсмажування допоможе крупам увібрати більше ароматів.
- Влийте бульйон і херес, доведіть до кипіння, потім зменште вогонь, накрийте кришкою горщик і варіть 40-45 хвилин, або поки крупи не стануть м'якими.
Примітка: Не відкривайте кришку під час приготування, щоб не порушити процес варіння.
- Додайте орегано, базилік, сіль та перець. Перемішайте та варіть ще 1 хвилину.
Примітка: Для більш насиченого смаку ви можете додати трохи тертого сиру або горіхів.
-
Додайте петрушку та перемішайте.
-
Подавайте у гарячому вигляді, посипавши мигдальними пелюстками.
Примітка: Для прикраси страви можна використовувати також інші горіхи, насіння або зелень.
Читайте також:
Після такого ви точно будете ситі весь день: рецепт курячого супу з сирними кульками та картоплею
Їх захочеться готувати щодня: рецепт ніжних курячих млинців із сиром на кефірі
І не потрібно жодних банок: як досвідчені господині роблять квашену капусту у звичайному пакеті