У таке складно повірити, але солоний оселедець відмінно поєднується з кисло-солодким яблуком і ніжною сметаною, а цибуля і гірчиця додають цій незвичайній страві пікантні нотки.
Оселедець солоний (філе) - 300 г Цибуля ріпчаста - 120 г Яблука - 200 г Вершки - 180 мл Молоко - 200-250 мл Гірчиця - 1 ч.л Сік лимонний – 1 ч. ложка Перець чорний мелений – за смаком
Філе оселедця без кісток ретельно промиваємо, обсушуємо та викладаємо у відповідну ємність.
Заливаємо оселедець молоком, щоб забрати зайву сіль. Накриваємо ємність харчовою плівкою і прибираємо в холодильник мінімум на 3-4 години, а якщо оселедець сильно солона - на ніч.
Петрушка, як таємний союзник городника: з якими овочами вона "дружить" найкраще
Яйця історично подешевшали із зими: скільки вони коштують зараз і чи буде новий дефіцит влітку
Alyona Alyona відмовилась від дуету з Parfeniuk: що сталося за лаштунками київського концерту
Ніколи не стрижіть нігті у ці дні: на що вказують прикмети
Потім філе промиваємо, обсушуємо та нарізаємо невеликими скибочками.
Цибулю очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками.
Яблука очищаємо від шкірки та насіння та натираємо на великій тертці. Збризкуємо яблука лимонним соком.
З'єднуємо сметану, цибулю та яблука. Перемішуємо.
Перекладаємо оселедець із соусом у банку, накриваємо кришкою і ставимо в холодильник на ніч.
Вживати закуску із оселедця в сметанному соусі краще на другий день, але можна знімати пробу вже через 3 години після приготування.
Читайте також:
Дуже просто, але дуже смачно: рецепт салату з квасолею, морквою по-корейськи та пекінською капустою
Одна порція розлетиться за пару хвилин: рецепт салату з квашеної капусти з насінням льону та яблуком
Від них неможливо відірватися: пиріжки з капустою із тонкого хрусткого тіста, які називають "Сигари"
Навіть реєструватися не потрібно: українцям почали видавати продуктові набори – як отримати