Коли люди чують назву страви – курка Cordon Bleu , то часто вважають, що це дуже складне і їм не під силу. Насправді це просто поєднання курячого філе з шинкою і сиром. Через таку начинку курка після запікання залишається неймовірно соковитою та ароматною, а завдяки паніровці утворюється апетитна хрумка скоринка.

Отже, щоб приготувати фаршироване куряче філе, знадобиться такий набір продуктів:

  • куряче філе без кістки – 4 половинки (по 180 г);
  • шинка (рубана) – 30 г;
  • сир фонтину (подрібнений на тертці) – 30 г;
  • розмарин свіжий (подрібнений) – 1,5 ч. л.;
  • часник (подрібнений) – 2 зубки;
  • перець чорний мелений – 0,25 ч. л.;
  • крекер солоний - 42 кружечки;
  • борошно - 0,5 склянки;
  • яєчні білки (злегка збиті) – 2 шт.;
  • гірчиця дижонська – 2 ст. л.;
  • олія рослинна - 2 ст. л.+1 ст. л.

Насамперед готуємо начинку для фарширування курячого філе.

Велику сковороду розігріти на середньому вогні, змастити 1 ст. ложкою олії. Викласти на сковороду шинку, готувати до коричневого кольору близько 2 хвилин. Додати розмарин та часник, готувати ще 1 хвилину. Перекласти цю масу в миску, дати охолонути за кімнатної температури. Додати сир, перемішати, відставити убік.

У кожному курячому філе зробити поперечний глибокий надріз, ніби утворюючи кишеню. Кожну таку кишеню начинити 2 ст. ложками сирної маси, трохи придавити. Посипати перцем філе.

Крекери викласти у чашу кухонного процесора, подрібнити до утворення крихти. Висипати крихти у тарілку. В іншу тарілку насипати борошно. У третій тарілці трохи збити яєчні білки з гірчицею.

Популярні новини зараз

Відключення світла будуть довше: Укренерго терміново вводить жорсткі графіки – вже з сьогодні

Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом

Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі

Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни

Показати ще

Брати по одному філе, акуратно обваляти в борошні, потім занурити у збиті білки і в кінці в крихітну крихту. Відкласти на дошку. Виконати цю процедуру з усіма філе та паніровкою.

У великій сковороді на середньо сильному вогні розігріти 2 ст. ложки олії, викласти все фаршироване філе, готувати на середньому вогні близько 10 хвилин. Подавати одразу ж.

Читайте також:

Її називають "Грудка під покривалом": рецепт ніжного курячого м'яса по-дивному

Виходить дуже соковитим і ніжним: рецепт курячого філе в сметанно-гірчичному соусі

Не дарма тітка Циля прославилася на всю Одесу: рецепт єврейських курячих котлет із крохмалем та майонезом

Тепер від вас не відстануть - доведеться готувати постійно: рецепт смачного курячого сирного пирога для всієї родини