Ароматні, рум'яні пиріжки з капустою – класика домашньої кухні. Пропонуємо вам рецепт з використанням кефіру, який робить тісто особливо м'яким та повітряним.
Докладніше про приготування бабусиних пиріжків з капустою на сковороді читайте у нашому матеріалі.
Для приготування бабусиних пиріжків з капустою на сковороді нам знадобиться:
Начинка:
- 500 г молодої капусти
- 1 цибулина
- 1 морква (за бажанням)
- 2 ст. л. рослинної олії
- 50 мл води
- Сіль за смаком
Тісто:
- 1 яйце
- 500 мл кефіру
- 1/2 ч. л. солі
- 1 ст. л. цукру
- 1/2 ч. л. соди
- 2-2.5 склянки борошна
- 2-3 ст. л. рослинної олії
Спосіб приготування бабусиних пиріжків з капустою на сковороді:
Відключення світла будуть довше: Укренерго терміново вводить жорсткі графіки – вже з сьогодні
Доплати до пенсії: які види соціальної допомоги отримають пенсіонери
Підгодуйте томати йодом і одразу отримайте 2 бонуси: навіщо це роблять досвідчені городники
Які рослини в жодному разі не можна обрізати восени: моліться, якщо ви це зробили
1. Начинка:
- Капусту тонко нашаткувати.
- Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти.
- У сковороді розігріти олію, обсмажити цибулю до золотистості.
- Додати моркву, обсмажити 2-3 хвилини.
- Додати капусту, помішуючи, обсмажувати 5-7 хвилин|мінути|.
- Влити воду, гасити до бажаної м'якості (10-15 хвилин).
- Посолити до смаку, охолодити.
2. Тісто:
- У мисці змішати яйце, кефір, сіль, цукор та соду.
- Перемішати віночком, дати постояти 2 хвилини.
- Додати олію, перемішати.
- Поступово ввести борошно, замішуючи м'яке, липке тісто.
- Накрити рушником, залишити на 15-20 хвилин.
3. Формування та випалювання:
- Розділити тісто на 12-15 частин.
- Сформувати коржики, викласти начинку.
- Защипнути краї, формуючи пиріжки.
- Плюснути пиріжки.
- Смажити на середньому вогні в розігрітій олії до золотистості з обох боків (приблизно по 2-3 хвилини).
- Викласти на серветки, щоб видалити зайву олію.
Подавати:
- Подавати пиріжки гарячими зі сметаною, чаєм чи іншими напоями.
Секрети:
- Для більш пишного тесту дайте йому підійти 30-40 хвилин після замішування.
- Щоб начинка була занадто рідкою, відіжміть зайву рідину після гасіння.
- Не переборщуйте з борошном, щоб тісто не стало твердим.
- Смажте пиріжки в достатній кількості олії, щоб вони рівномірно просмажилися.
Читайте також:
Його завжди з'їдають першим: рецепт цвітної капусти, яка запікається у маринаді
Ніжніше ви точно не куштували: рецепт ароматної запіканки з гарбуза та сиру
Виходить дуже соковитим і ніжним: рецепт курячого філе в сметанно-гірчичному соусі