Гарбуз – здоровий та низькокалорійний продукт, дуже універсальний та просто створений для кулінарних експериментів. Її можна запікати, використовувати в соусах до макаронів та ризику, варити фантастичну кашу. А якщо виявити трохи фантазії, то на столі з'явиться незвичайна страва.

Так, спробуйте здивувати сім'ю та гостей незвичайним пловом з рису, гарбуза, овочів та консервованої квасолі із привабливими східними ароматами спецій. Усі будуть захоплені плову без грама м'яса!

Рис довгозерний – 160 г Квасоля консервована - 160 г Гарбуз - 200 г Цибуля ріпчаста - 80 г Морква – 60 г Часник - 2 зубчики (8 г) Приправа для плова - 1 ч. ложка Сіль за смаком Перець чорний мелений - за смаком Олія - ​​60 мл

Відкрийте банку з квасолею та злийте рідину.

Всі овочі моїм і чистим:
  • гарбуз потрібно нарізати невеликими кубиками, а часник подрібнити;
  • моркву потрібно натерти на великій тертці;
  • цибулю наріжте маленькими кубиками.

У товстостінній каструлі або казанку розігрійте олію і обсмажте в ній цибулю з морквою на сильному вогні 2 хвилини.

Додайте гарбуз та часник у казан і продовжуйте обсмажувати овочі ще 3 хвилини на сильному вогні, часто перемішуючи.

Популярні новини зараз

У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки

Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом

Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Показати ще
До обсмажених овочів всипте сіль, чорний мелений перець та приправу для плову.

Перемішайте і додайте|добавляйте| червону консервовану квасолю. Знову перемішайте вміст казанка.

Додати довгозерний рис.

Влийте окроп (360 мл).

На сильному вогні доведіть рідину до кипіння. Зменште вогонь до мінімуму, накрийте кришкою казанок і готуйте плов до повної готовності рису і випарювання рідини, близько 20-25 хвилин.
Потім казанок зніміть із плити, плов перемішайте.

Смачний, яскравий та ароматний плов з гарбузом та квасолею готовий!

Подавайте плов до столу у гарячому вигляді, при бажанні посипавши будь-якою зеленню.

Читайте також:

Для найдорожчих гостей: рецепт шикарного плову із трьох видів круп

Смачніше ви точно не куштували: рецепт шикарного плову, який готується із трьох видів круп

Такої смакоти ви точно не куштували: рецепт плову по-єврейськи з квасолею та рибою

Це ще краще, ніж плов: рецепт курячих ніжок із рисом, запечених у фользі