Поєднання ситної квасолі, ароматних грибів та тягучого сиру не залишить байдужим жодного гурмана. Приготувати квасоляний пиріг з печерицями та сиром нескладно, а результат порадує вас.
Докладніше про приготування квасолевого пирога з печерицями та сиром читайте у нашому матеріалі.
Для приготування квасолевого пирога з печерицями та сиром нам знадобиться:
Квасоля біла - 1 склянка Печериці - 300 г Сир твердий – 300 г Цибуля ріпчаста - 2 шт. Помідори – 1-2 шт. Кріп свіжий - за смаком Мука - 2 ст. л. Сіль за смаком Спеції – за смакомСпосіб приготування квасолевого пирога з печерицями та сиром:
-
Квасоля:
Популярні новини заразПолуницю не потрібно вкривати чим завгодно: секрети, які допоможуть відлякати гризунів узимку
Стосується всіх, у кого стоїть газова колонка або котел: більше ніяких "жартів", інакше будуть проблеми
"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику
Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані
- Замочіть квасолю на кілька годин.
- Відваріть набухлу квасолю до готовності (близько 40 хвилин).
- Остудіть варену квасолю.
Порада: Для економії часу можна використовувати консервовану квасолю.
-
Грибна начинка:
- Наріжте печериці (не обов'язково дрібнити).
- Очистіть і наріжте цибулю.
- Обсмажити гриби на сковороді.
- Додайте до грибів цибулю і обсмажте до золотистого кольору.
- Перекладіть обсмажені гриби із цибулею в миску.
-
Томатна основа:
- Подрібніть помідори у блендері.
- Дрібно порубайте кріп.
-
Змішуємо інгредієнти:
- З'єднайте в мисці томатну масу, обсмажені гриби з цибулею, квасоляне пюре.
- Додайте сіль, спеції, кріп та борошно.
- Ретельно перемішайте усі інгредієнти.
-
Запікання:
- Натріть сир на тертці.
- Додайте половину тертого сиру до основної маси та перемішайте.
- Застеліть форму для випікання пергаментом.
- Викладіть масу у форму.
- Посипте пиріг тертим сиром, що залишився.
- Розігрійте духовку до 180 °C.
- Випікайте пиріг 45-50 хвилин.
-
Подання:
- Дайте готовому пирогу повністю охолонути у формі.
- Акуратно витягніть його з форми на блюдо.
- Розріжте пиріг на порційні шматочки.
Смачного!
Додаткові поради:
- Для більш насиченого смаку можете додати начинку інші овочі, наприклад, солодкий перець або кабачок.
- Подавайте пиріг зі сметаною, зеленню чи улюбленим соусом.
- Цей пиріг чудово підходить для вегетаріанського меню.
Цей ароматний та ситний пиріг стане справжньою окрасою вашого столу. Приготуйте його для своїх близьких та друзів, і вони обов'язково оцінять ваші старання!
Читайте також:
А ось це точно потрібно спробувати: рецепт лінивих голубців із сосисками та сиром
Легко, ситно та апетитно: рецепт швидких сирних коржиків з капустою