Рецепти голубців широко поширені у всьому світі. Так, страви, де фарш загортається у листя, зустрічаються у Китаї та Індії, на Балканах – сарма, лаханодолмадес у Греції, долма у країнах Кавказу та Близького Сходу, голабки у Польщі, а в українській кухні – класичні голубці. Турецькі голубці відрізняються від звичних нам голубців своєю формою, а також начинкою, тому що свинина в них не використовується.
Отже, для голубців по-турецьки насамперед підготуйте необхідні продукти за списком:
- 600 г фаршу;
- 2 дрібно нарізані цибулини;
- яйце;
- 2 год. л. рік;
- 4 ст. л. рослинного масла;
- 3 ст. л. панірувальних сухарів;
- по 1 ч. л. паприки, чебрецю, чилі, чорного перцю;
- 4 зуб. часнику;
- петрушка, капуста.
Для соусу:
- 2 ст. л. томатної пасти;
- 2 зуб. часнику;
- 1 ст. л. соли:
- по 1 ч. л. чебрецю, паприки;
- 3 склянки води;
- 1 ст. л. пасти чилі або гострий перець (за бажанням).
З вилка капусти вирізаємо качан і опускаємо капусту в окріп. Її потрібно повертати під час тихого кипіння води та знімати розм'якшене листя. Далі остудіть листя на блюді, виріжте з них тверді жилки і розріжте навпіл уздовж самої товстої жили. Якщо листя дуже велике, то, можливо, доведеться розрізати ще навпіл.
Фарш з'єднати з цибулею, сухарями, тертим часником і нарізаною петрушкою. Додати олію, яйце і ретельно перемішати.
Далі руки змащуємо в олії і формуємо невеликі круглі коржики з фаршу.
Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців
Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством
Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі
Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни
У сковороді з антипригарним покриттям потрібно обсмажити сформовані голубці на олії з обох боків. Потім викладаємо голубці у глибоку ємність для запікання.
Для соусу часник натерти до томатної пасти, додати спеції, воду та перемішати віночком.
Залити голубці соусом і запікати 50 хвилин|мінути| при 200 градусах.
При подачі можна посипати блюдо зеленню.
Читайте також:
А ось це точно потрібно спробувати: рецепт лінивих голубців із сосисками та сиром
І навіть м'ясо не потрібно купувати: рецепт апетитних голубців з квасолею та печерицями
Насолода вам гарантована: рецепт соковитих лінивих голубців з квашеною капустою та курячим фаршем