Якщо ви хочете урізноманітнити свій звичайний раціон гречаною кашею, чому б не скуштувати смачну альтернативу?

Так, є незвичайний рецепт гречки з капустою та морквою – ситна друга страва навіть без м'яса. Приготовлена ​​в одній каструлі страва ідеально підходить як для обіду, так і для вечері.

Інгредієнти (на 4 порції):

Гречка - 140 р.

Білокачанна капуста – 250 г.

Цибуля ріпчаста – 80 г.

Популярні новини зараз

Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг

Полуницю не потрібно вкривати чим завгодно: секрети, які допоможуть відлякати гризунів узимку

"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику

Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані

Показати ще

Морква – 90 г.

Часник – 5 г.

Рослинна олія – 30 мл.

Лавровий лист – 1 шт.

Вода - 300 мл.

Молота паприка – 0,5 чайної ложки.

Сіль за смаком.

Перець чорний мелений – до смаку.

Інструкції:

Спочатку зберіть усі необхідні інгредієнти. Не соромтеся додавати свої улюблені спеції та регулювати кількість часнику на свій смак.

Гречка. Фото: скріншот YouTube-відео

Почніть з кип'ятіння води в чайнику чи каструлі.

Очистіть і наріжте цибулю та моркву кубикам. Також дрібно наріжте часник.

Нагрійте олію в глибокій сковороді або казані на слабкому вогні. Додайте нарізану цибулю і обсмажуйте 2-3 хвилини, періодично помішуючи.

Потім додайте в сковороду нарізану кубиками моркву та подрібнений часник. Добре перемішайте і продовжуйте смажити ще 3-4 хвилини на слабкому вогні.

Після цього наріжте капусту тонкими смужками та додайте її до інших овочів. Приправте меленою паприкою, сіллю та перцем до смаку. Перемішайте і готуйте близько 4-5 хвилин на помірному вогні, періодично помішуючи.

Ретельно промийте гречку під проточною водою. Додайте її в сковороду до овочів разом із лавровим листом.

Обов'язково залийте 300 мл гарячої води та добре розмішайте. Доведіть суміш до кипіння, потім накрийте кришкою каструлю.

Також дайте гречці та овочам покипіти 15–20 хвилин або поки вона не приготується на ваш смак. Якщо вода ввібралася і гречка не готова, додайте ще трохи і варіть.

Читайте також:

Прям як у ресторані: рецепт австрійського картопляного салату із заправкою з бульйону

Таке захочеться готувати що вихідних: рецепт рулету з лаваша з ковбасою та морквою по-корейськи

Швидко та дуже незвичайно: рецепт ситного салату з сиром, яблуками та яйцями