Інгредієнти на 4 порції маринованої черемші:
800г черемши.
1 літр води + додатково для замочування.
2 столові ложки солі.
2 столові ложки цукру.
80 мл оцту (кислотність 9%).
Виноград тріскається прямо на кущі? Як врятувати свій урожай до того, як стане надто пізно
Пенсії з сюрпризом: скільки додадуть українцям у 2026-му і чому "старшим пенсіонерам" знову пощастить більше
Ці дати НЕ можна проґавити: коли ставити ялинку 2026, щоб у дім увірвалася удача та гроші
“Радощів мало”: Леся Нікітюк зізналась про проблеми на роботі та розповіла, як працює під обстрілами
5 горошин чорного перцю.
Приготування:
Черемшу ретельно миємо та замочуємо у холодній воді на 2 години. Потім зливаємо воду через сито.
Після цього помістіть замочену черемшу в миску або каструлю і повністю залийте окропом. Залишіть на 3 хвилини.
В окремій каструлі змішайте 1 літр води, сіль, цукор, оцет та чорний перець горошком. Нагрівайте суміш доти, доки вона не закипить і цукор, і сіль повністю не розчиняться.
Потім перекладіть черемшу в жароміцну миску або банку. Залийте гарячим маринадом, переконавшись, що вона повністю занурена у воду. Дайте охолонути до кімнатної температури, потім поставте в холодильник щонайменше на 8 годин або на ніч, щоб аромати змішалися.
Ось і все, насолоджуйтесь маринованою черемшею як ароматна добавка до салатів, бутербродів або як гарнір.
Читайте також:
Його називають "Французький поцілунок": рецепт апетитного салату, який з'їдається за раз
Захочеться облизувати тарілку: рецепт ситних котлет із вареною капустою та фаршем
Такої смакоти ви ще не куштували: рецепт закуски зі смаженої черемші в томатному соусі
