Щоб приготувати підливу для котлет із фаршу з томатною пастою, насамперед потрібно підготувати необхідні інгредієнти:

  • фарш м'ясний (будь-який) - 550 грам;
  • цибуля ріпчаста - 2 штуки;
  • білий хліб – 50 гр.;
  • молоко (або вода) – 60 мл.;
  • яйця – 1 штука;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений за смаком;
  • томатная паста - 60 гр.;
  • вода (наприклад) - 350 мл .;
  • пшеничне борошно - 1 стол.
  • олія - ​​1 стіл. л.;
  • лавровий лист – 1 шт.

важливо!

  • Фарш для котлет можна взяти кожен: свинячий, яловичий, курячий або змішаний.

Готуємо котлети всім відомим способом:

  • попередньо очищену цибулю помийте. Одну цибулину подрібніть на дрібній тертці;
  • м'якуш білого хліба чи батона розмочіть у молоці чи воді;
  • з'єднуємо в глибокій мисці фарш, яйце, розмочений хліб та цибулю. Котлетну масу солимо, додаємо чорний перець мелений і добре перемішуємо.
  • формуємо з отриманого фаршу котлети круглої чи овальної форми.

Далі на помірно сильному вогні потрібно обсмажити котлети до легкої рум'яності з обох боків.

Другу невелику цибулину нарізаємо дрібними кубиками та обсмажуємо її на сковороді з додаванням олії до золотистого кольору.

Додаємо до цибулі томатну пасту, перемішайте. Натоміть томат з цибулею близько 1 хвилини.

Популярні новини зараз

Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання

Доплати до пенсії: які види соціальної допомоги отримають пенсіонери

Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі

Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані

Показати ще

Борошно розведіть у невеликій кількості води до зникнення грудочок. Вилийте розведене борошно в сковороду, додайте кількість теплої води, що залишилася, і добре перемішайте.

важливо!

  • Змінюючи кількість борошна можна зробити підливу меншою або густішою.

Доведіть підливу до кипіння, посоліть. На повільному вогні, помішуючи, варіть підливу кілька хвилин до загусання.

Викладіть в підливу котлети і готуйте при слабкому кипінні приблизно 15 хвилин. Якщо вся вода википить, додайте ще гарячої води.

Переверніть котлети на інший бік. За 7-10 хвилин до кінця приготування за бажанням додайте до підливи лавровий лист - він надасть аромату готовій страві.

Підливу з томатною пастою можна подавати з котлетами до будь-якого гарніру.

Читайте також:

Такої смакоти ви точно не куштували: рецепт простих бутербродів з буряковою намазкою та яйцем

Цей аромат розійдеться по всьому двору: рецепт ситної запіканки з макаронів з грибами та сосисками

Краще будь-яких пиріжків: рецепт ситних картопляників із сиром, від яких ви точно не відмовитеся