Домашній плов у рукаві для запікання – повноцінна друга страва на швидку руку, яка завжди виручить, якщо потрібно приготувати швидкий обід чи вечерю.

І справді, лінивий плов у рукаві з курячими стегнами в духовці це дуже смачно, а на активну роботу ви витратите мінімальну кількість свого часу. Такий плов ще й набагато корисніший за класичний, адже всі продукти запікаються майже без масла.

Отже, для того, щоб приготувати таку швидку вечерю чи обід, знадобляться такі продукти:

  • рис пропарений - 1,5 склянки (270-280 г);
  • курячі стегна – 600-700 г;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • часник – 1-2 головки;
  • приправа для плову – 2-3 ч. ложки (враховувати із сіллю чи без);
  • олія рослинна – 1 ст. ложка;
  • вода – 2 склянки (400 мл);
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений – до смаку.

Зазначимо, що зазвичай для класичного плову використовується лопатка, грудинка чи задня частина баранини. Друге місце за популярністю та смаком займає свинина, а ось телятина та яловичина для плову не підходять – надто жорсткі.

Цибулю нарізати дрібно. Морква – досить велика соломка.

Курячі стегна нарізати середніми шматочками.

Подрібнити 4 зубчики часнику.

Популярні новини зараз

Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики

Відключення світла будуть довше: Укренерго терміново вводить жорсткі графіки – вже з сьогодні

Полуницю не потрібно вкривати чим завгодно: секрети, які допоможуть відлякати гризунів узимку

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Показати ще

Посолити, поперчити, посипати приправою для плову (2 ч. ложки).

важливо!

  • Зверніть увагу на склад приправи: якщо там є сіль, то соліть відповідно.

Перемішати куряче м'ясо з цибулею, морквою, часником та спеціями.

Рис добре промити і викласти в рукав для запікання, спочатку зав'язавши його з одного боку. Додати до рису сіль, приправу для плову, олію. Все перемішати. Кожна рисинка буде покрита тонким шаром олії, таким чином рис вийде розсипчастим.

Додати зубчики часнику (неочищені), що залишилися, і цілу головку часнику, заздалегідь добре вимиту.

Зверху на рис та часник викласти куряче м'ясо з овочами.
Налити у рукав 400 мл (2 склянки) води кімнатної температури. Зав'язати рукав із іншого боку.

Запікати плов у духовці за температури 200 градусів 35-45 хвилин.
важливо!
  • Від надутого рукава до стін, особливо до нагрівального елемента духовки має бути відстань сантиметрів 10.

Лінивий плов у рукаві готовий, коли рис вбере всю воду.

Читайте також:

Це просто дивно: рецепт шикарного плову з квасолею та гарбузом. Можна замовляти три порції

Для найдорожчих гостей: рецепт шикарного плову із трьох видів круп

Такої смакоти ви точно не куштували: рецепт плову по-єврейськи з квасолею та рибою