Картопляні зрази з капустою та беконом - чудова страва, що поєднує в собі ситний смак картоплі, пікантної капусти та копченого бекону
Інгредієнти:
900 г рожевої картоплі (близько 8 великих картоплин).
50-100 мл молока.
1 яйце.
3 столові ложки борошна плюс ще для присипки.
Польща зібралася перекрити кордон із Україною
У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни
Сіль за смаком.
Чорний мелений перець за смаком.
Для начинки:
400 г білокачанної капусти, дрібно нарізаної.
100 г копченого бекону, нарізаного кубиками.
70 г моркови, натертой.
80 г цибулі, тонко нарізаної.
100 мл огіркового розсолу (або 1-2 ст. л. яблучного оцту).
1 щіпка цукру (за бажанням).
Сіль за смаком.
Чорний мелений перець за смаком.
5 столових ложок олії для смаження.
Свіжа зелень, наприклад, петрушка або кріп, нарізана.
Сметана для подачі.
Приготування:
На сковороді обсмажте нарізаний кубиками бекон на середньому вогні до золотистого кольору та хрусткої скоринки. Якщо він пісний, можливо, доведеться додати столову ложку олії.
Додайте нарізану цибулю і готуйте 2 хвилини, поки вона не стане м'якою. Потім додайте натерту моркву і готуйте ще 2-3 хвилини. Також покладіть дрібно нарізану капусту і добре перемішайте.
Готуйте, часто помішуючи, поки капуста стане золотисто-коричневою і м'якою, близько 10 хвилин. Влийте огірковий розсіл (або яблучний оцет) і варіть ще 5 хвилин. За бажанням приправте сіллю, перцем і щіпкою цукру. Зніміть з вогню і дайте охолонути.
Після цього очистіть картоплю і наріжте скибочками. Помістіть в каструлю з підсоленою водою і варіть до готовності, близько 15-20 хвилин. Злийте воду і розімніть товкачем для картоплі до однорідної маси. Поступово додавайте молоко, щоб досягти густої кремової консистенції. Змішайте яйце і муку до однорідної маси.
Сформуйте зрази: обробну дошку посипте борошном. Візьміть порцію картопляного пюре і розплющіть його в диск. У центр диска покладіть ложку охолодженої начинки з капусти та бекону. Загорніть краї поверх начинки та сформуйте котлету.
Потім нагрійте олію в сковороді на середньому вогні. Коли вона стане гарячою, додайте до сковороди картопляні зрази. Обсмажуйте по 2-3 хвилини з кожного боку до золотистого кольору та хрусткої скоринки.
Ось і все, перекладіть смажені зрази на тарілку сервіровки. Прикрасьте свіжонарізаною зеленню і подавайте зі сметаною.
Читайте також:
Їх розхоплюватимуть двома руками: рецепт курячих рулетів з крабовими паличками та плавленим сиром
Готуємося до Великодня: рецепт швидких канапе з яйцем, оселедцем та буряком
Візьміть м'ясо, капусту та сир: рецепт швидкої та шикарної вечері "Господиня відпочиває"