Досвідчені домогосподарки дали рецепт молодої капусти, запеченої із вершками та вином, що навіть звучить дуже смачно.
Інгредієнти:
1 кг молодої капусти.
90 г цибулі.
70 мл 20% вершків.
50мл сухого білого вина.
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
Доплати до пенсії: які види соціальної допомоги отримають пенсіонери
Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі
"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику
20 г вершкового масла.
2 г свіжого чебрецю.
2 г меленого мускатного горіха.
3-5 г часнику.
Чорний мелений перець за смаком.
Сіль за смаком.
Приготування:
Молоду капусту ретельно миємо та обсушуємо паперовим рушником.
Розріжте на 6-8 частин, залишивши качан неушкодженим, оскільки він скріплює листя.
Доведіть до кипіння велику каструлю з олією і варіть часточки капусти протягом 2 хвилин.
Відразу ж покладіть капусту в миску з холодною водою, щоб зупинити процес варіння.
Відкидаємо капусту на друшляк і обсушуємо паперовим рушником.
Потім очистіть і тонко наріжте цибулю.
У великій жароміцній глибокій сковороді розтопіть вершкове масло на середньому вогні. Додайте нарізану цибулю і обсмажуйте 3-4 хвилини, поки вона не стане м'якою.
Очистіть і дрібно наріжте часник, потім додайте в сковороду до цибулі.
Приправте суміш меленим чорним перцем і додайте свіжі листочки чебрецю.
Готуйте суміш цибулі ще 1-2 хвилини на слабкому вогні, періодично помішуючи.
Після цього зменшіть вогонь до мінімуму та обережно викладіть на сковороду з цибульною сумішшю скибочки капусти.
Обсмажте по 2 хвилини з кожного боку до золотистого кольору.
Залийте скибочки капусти на сковороді сухим білим вином і обсмажуйте по 1-2 хвилини з кожного боку.
Вимкніть вогонь і залийте капусту вершками.
Приправте меленим мускатним горіхом і сіллю до смаку з обох боків.
Накрийте алюмінієвою фольгою сковороду і розігрійте духовку до 180°C
Перенесіть сковороду в розігріту духовку і запікайте капусту 20 хвилин.
Як тільки капуста запечеться, дістаньте її з духовки і відразу ж подавайте, прикрасивши при бажанні свіжим листям чебрецю.
Від цього запаху запаморочиться голова: рецепт жаркого-запіканки з риби з салом і цибулькою
Візьміть м'ясо, капусту та сир: рецепт швидкої та шикарної вечері "Господиня відпочиває"