Щоб приготувати пишні та ароматні пиріжки, не обов'язково морочитися з тестом та шукати вільний час. Є й інший варіант, швидший та не менш апетитний – це тонкі картопляні язички з молодою капустою.

Від пиріжків вони відрізняються своєю ніжністю, соковитістю та мінімальним часом приготування.

Інгредієнти для картопляних язичків із молодою капустою

Для картопляного тіста:

Варена картопля – 500 г

Яйця – 2 шт.

Популярні новини зараз

Грандіозний скандал із Тищенком: петиція про позбавлення його мандата набрала вже половину необхідних голосів

Корисно і дуже смачно: готуємо вівсянку із квашеною капустою. Рецепт

Як приготувати справжню вишневу наливку. Ніжна і розслаблююча. Старовинний рецепт

Такого ви не пробували: як зробити стейк з цвітної капусти. Рецепт

Показати ще

Сіль

Олія вершкове – 50 г

Мука – до 300 г

Для начинки:

Капуста тушкована – 300 г

Олія для смаження пиріжків

Процес приготування картопляних язичків із молодою капустою

Почнемо з того, що вам потрібно підготувати капусту, дрібно нарізавши її та висипавши на сковорідку з олією. Тушимо молоду капусту, додаючи до неї сметану і томатну пасту. Ваше завдання – отримати пружну масу, яка не перетворюватиметься на жижу.

Паралельно можна відварити картоплю, не знімаючи з неї шкірку. Потім остудити, очистити і добре розім'яти, додавши дрібку солі, яйце та рідку олію.

Не відходячи від ємності з картоплею, поступово додаємо до неї борошно, ретельно перемішуючи. Коли тісто перестане липнути до рук – це потрібна консистенція, можна зупинитись.

Далі робимо з тіста "ковбаску" діаметром 5-6 сантиметрів та завтовшки не більше 4 сантиметрів. Отримані шматочки тіста розгортаємо качалкою на невеликі коржики.

Після цього на кожну корж викладаємо начинку з капусти, яку ми приготували раніше. Якогось стандарту тут немає – можна покласти більше, якщо ви любите соковитішу начинку, а можна і менше – якщо ви хочете, щоб переважав смак картоплі.

Тепер потрібно загорнути кожен шматочок тіста з начинкою таким чином, щоб начинка з нього не висипалася. Але це ще не все: руками акуратно притискаємо нашу заготовку так, щоб вона була більш плоскою, а після цього акуратно розгортаємо її качалкою до товщини 2 сантиметри.

Залишилося підсмажити отримані язички на розігрітій сковороді. Жарку проводимо на олії, прожарюючи картопляні язички з двох сторін.

Найкраще їх їсти теплими. Смачного!

Читайте також:

Їх називають "Тещина хитрість: рецепт швидких пиріжків з багету з сиром, печерицями та сметаною

І ось спробуйте від цього відмовитись: рецепт гречки з фаршем у томатному соусі

Ідеальний варіант після роботи: рецепт салату з молодою капустою, плавленим сиром, помідором та яйцем.