Морква по-корейськи свого часу настільки полюбилася українцям, що тепер за аналогічним принципом готується капуста та кабачки.
Кабачки – 3 кг.;
морква – 0.5 кг.;
Цибуля ріпчаста -0.5 кг.;
оцет – 1 склянка;
Рослинна олія - 1 склянка;
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
Доплати до пенсії: які види соціальної допомоги отримають пенсіонери
Світла не буде довго: ДТЕК і Укренерго вводять екстрені відключення - графіки не працюють
Готовий вивести війська з деяких територій: Reuters розповіли про поступки путіна
Сіль – 2 стіл. ложки;
Цукор – 1 стакан;
Часник – 30 зубчиків;
Спеції сухі (спеції для корейської моркви) - 30 грам.
Вибирайте молоді плоди великого розміру. Помийте їх та очистіть від шкірки. Дуже тоненьку шкірку зрізати не обов'язково. Якщо використовуєте зріліші кабачки, виріжте серединку з насінням. У чистому вигляді має вийти приблизно 3 кг.
Кабачки натріть на тертці для моркви корейською. Візьміть широку та глибоку миску, в якій потім буде зручно перемішувати овочеву масу.
Окремо змішайте сіль, цукор, готову приправу до моркви по-корейськи, рослинну рафіновану олію та 9% столовий оцет. Ретельно розмішайте суміш до повного розчинення кристалів солі та цукру.
Соковиту та солодку морквину так само натріть на корейській тертці. Цибулю наріжте тонкими півкільцями. Часник подрібніть ножем, якомога дрібніше або пропустіть через прес. Відправте морквину, цибулю та часник до кабачків. Додайте суміш із цукру, солі, оцту, спецій та олії. Добре перемішайте. Залишіть на 3 години. За цей час овочі пустять сік і вберуть аромати приправ.
Через 3 години розкладіть овочеву суміш чистими сухими банками. Простерилізовану ложку утрамбуйте масу, виганяючи з неї зайве повітря. Не заповнюйте банки до країв, залиште проміжок в 1-1,5 см, інакше під час стерилізації сік витікатиме. Накрийте сухими прокип'яченими кришками.
Налийте в широку каструлю гарячу воду (але не окріп, інакше скло лусне). Поставте туди ємності із салатом. Вода має доходити до "плічок" банок. Доведіть до закипання. Зменшити вогонь. Стерилізуйте близько 15 хвилин. Виймайте банки з каструлі по одній. Закатайте кришками. Переверніть дном догори, укутайте ковдрою і залиште до повного охолодження (приблизно на добу). Зберігайте заготовку у прохолодному місці (льох, холодильник).
Читайте також:
Цей секрет вас точно здивує: як правильно варити молоду картоплю, щоб вона була незрівнянною