З настанням спекотної пори року на ринках та на полицях супермаркетів з'являються солодкі та ароматні помідори. Це ідеальний час для того, щоб приготувати щось смачне із цих овочів.
Запечені томати – це кохання з першого шматочка. Їх навіть не можна порівнювати зі свіжими, тому що вони зовсім інші – ніжніші за смаком і соковитіші.
Помідори – 450 г (4 шт.) Тісто для піци (готове) – 300-350 г Шинка – 80 г Сир Моцарела - 70 г Оливкова олія - 45 мл (3 ст. ложки) Орегано сушений - 3 щіпки Сіль – 1 ч. ложка Перець чорний мелений - за смакомважливо!
- Виберіть великі за розміром томати м'ясистих сортів. Чим менше буде в овочах рідини та насіння, тим смачніше.
Помідори вимиваємо, зрізаємо верхню частину, а м'якуш виймаємо акуратно невеликою ложкою, щоб не зачепити стінки.
Підготовлені помідори перевертаємо зрізом донизу і залишаємо на 5-7 хвилин, щоб стік сік.
Сир моцарелла натираємо на середній тертці. Додаємо оливкову олію, трохи солі та чорний мелений перець. Все добре перемішуємо до однорідності.
"Нафтогаз" попередив українців про витік газу: перевірте, щоб не стати черговою жертвою
Гороскоп на сьогодні для всіх знаків Зодіаку: танець Нептун-Меркурій одурманить та заведе у пастку
Як виростити стійку розсаду: головні помилки, які роблять навіть профі
Ведучий "Говорить вся країна" Олексій Суханов невиліковно хворий: "Все, кранти"
Шинку нарізаємо маленькими кубиками.
Духовку вмикаємо для розігріву до 175 градусів.
Тісто розгортаємо в тонкий пласт завтовшки приблизно 4 мм. За допомогою круглої форми або тарілки вирізаємо з тіста 4 кружечки (за кількістю помідорів). Діаметром кола з вирізаного тіста мають бути більшими, ніж помідори.
Потім вирівнюємо тісто пальцями.
Форму для запікання застеляємо пергаментом і викладаємо в неї помідори в тісті.
Усередину кожного помідора викладаємо кубики шинки, заповнюючи помідори приблизно на 3/4.
Зверху викладаємо невеликою гіркою суміш із моцарелли.
Посипаємо орегано.
Відправляємо у розігріту духовку форму з помідорами та запікаємо протягом 25 хвилин. Якщо при запіканні скоринка із сиру сильно підрум'янюється, можна прикрити фольгою помідори.
Запечені помідори подаємо гарячими.