Малосольні огірки з яблуком – ідеальний дует фруктів та овочів. І огірки, і яблука після маринування виходять чудово смачними та запашними.

Отже, для маринування огірків разом із яблуками, насамперед потрібно підготувати всі необхідні інгредієнти:

  • огірки – 800 г;
  • яблука – 2 штуки;
  • перець чорний горошком – 10 штук;
  • петрушка – 30 г;
  • кріп – 30 г;
  • листя вишні – 3 штуки;
  • листя смородини – 8 штук;
  • часник – 4 зубчики;
  • сіль – 1 ст.л.;
  • питна вода – 1 л.

Важливо!

  • Будь-які огірки перед тим, як їх робити малосольними, найкраще замочити у холодній воді на годину, якщо ось-ось із грядки – на 20-30 хвилин. Так вони стануть пружними.

До речі, для цього рецепту підійдуть лише стиглі яблука ароматних сортів – макінтош, мельба, білий налив. Тоді вони не тільки поділяться своїм соком з огірками, а й самі просочаться прянощами. Яблука будуть ще смачнішими, якщо дати їм постояти в розсолі довше.

Вимийте огірки та яблука, сполосніть зелень петрушки та кропу, листя вишні та смородини. Очистіть зубчики часнику.

Відріжте в огірків кінчики з обох боків.

Популярні новини зараз

Стосується всіх, у кого стоїть газова колонка або котел: більше ніяких "жартів", інакше будуть проблеми

"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику

Готовий вивести війська з деяких територій: Reuters розповіли про поступки путіна

Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані

Показати ще

Яблука розріжте на четвертинки, видаліть плодоніжки. Серцевину з насінням вирізати не потрібно: насіння додасть пікантності смаку.

Зубчики часнику розріжте на скибочки.

Покладіть частину листя та зелені в миску, дволітрову банку або каструлю. Укладіть на цю «підстилку» огірки впереміш зі шматочками яблук, часником і зеленню, що залишилася.

Роздробити горошини чорного перцю. Закип'ятіть в окремій каструльці літр води із сіллю та перцем. Залийте гарячим розсолом огірки та яблука, закрийте ємність кришкою та залиште на 12–24 години за кімнатної температури.

Такі малосольні огірочки з яблуками краще їсти охолодженими. Тому на наступну після засолювання добу відразу відправте ємність у холодильник. Подавайте огірки разом із яблуками, нарізаними на часточки.

До речі, за таким самим рецептом можна зробити мариновані огірки з яблуками на зиму, додавши в розсіл по столовій ложці цукру та оцту. Залийте гарячим розсолом огірки з яблуками в банці і закатайте, як завжди.

Читайте також:

Соковитіша та хрумка: рецепт швидкої маринованої капусти шматочками в банку

Він ідеально підійде для м'яса та салатів: рецепт найсмачнішої маринованої цибулі на зиму без стерилізації.

Цією закускою баба Віра славилася на все село: рецепт хрустких маринованих огірків із додаванням горілки