Коли в сезон консервування ви будете роздумувати, що приготувати з огірків, що переросли, вам знадобиться цей рецепт "Тещиних язичків" з огірків на зиму.

На 2 банки по 750 мл: огірки свіжі – 2 кг вода - 1 л цукор - 100 гр сіль - 15 г лимонна кислота – 5 г гвоздика – 5 шт. перець чорний горошком – 5 шт. перець запашний горошком - 5 шт

Для приготування маринованих "тещиних язичків" можна взяти будь-які огірки (тільки, звичайно, не гіркі). Розмір, форма та колір плодів не мають особливого значення.

Огірки вимити, очистити від шкірки, розрізати вздовж на скибочки завтовшки 1-1,5 см

Приготувати розсіл, додавши у воду всі прянощі та сіль із цукром.

Розсіл довести до кипіння.

Скибочки огірків скласти в каструлю. Киплячим розсолом залити огірки. Витримати 10 хв.
Можна згори поставити прес.

Популярні новини зараз

Що потрібно поставити в льох, щоб овочі та консервація не псувалися до самої весни

Що почнеться після того, як Росія отримає іранські балістичні ракети: Зеленський попередив

Легендарна класика своїми руками: рецепт печива "Хворост" на кефірі

Наталія Могилевська шокувала тим, якою була до популярності: "Спочатку подумала, що Мадонна"

Показати ще
Перекласти огірки в банки, укладаючи досить щільно.

Розсіл закип'ятити знову. Огірки залити тим самим розсолом і закатати.

Читайте також:

Їх закривають одразу по 10 банок: рецепт хрустких огірків у томатному соку на зиму

Він ідеально підійде для м'яса та салатів: рецепт найсмачнішої маринованої цибулі на зиму без стерилізації.

Цією закускою баба Віра славилася на все село: рецепт хрустких маринованих огірків із додаванням горілки