Коли в сезон консервування ви будете роздумувати, що приготувати з огірків, що переросли, вам знадобиться цей рецепт "Тещиних язичків" з огірків на зиму.

На 2 банки по 750 мл: огірки свіжі – 2 кг вода - 1 л цукор - 100 гр сіль - 15 г лимонна кислота – 5 г гвоздика – 5 шт. перець чорний горошком – 5 шт. перець запашний горошком - 5 шт

Для приготування маринованих "тещиних язичків" можна взяти будь-які огірки (тільки, звичайно, не гіркі). Розмір, форма та колір плодів не мають особливого значення.

Огірки вимити, очистити від шкірки, розрізати вздовж на скибочки завтовшки 1-1,5 см

Приготувати розсіл, додавши у воду всі прянощі та сіль із цукром.

Розсіл довести до кипіння.

Скибочки огірків скласти в каструлю. Киплячим розсолом залити огірки. Витримати 10 хв.
Можна згори поставити прес.

Популярні новини зараз

Про це вам ніхто не розповість: закопайте восени лавровий лист у город, і ви здивуєтеся

Морози, перший сніг та сльота: синоптик попередила, чи увірветься зимова погода цієї осені

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще
Перекласти огірки в банки, укладаючи досить щільно.

Розсіл закип'ятити знову. Огірки залити тим самим розсолом і закатати.

Читайте також:

Їх закривають одразу по 10 банок: рецепт хрустких огірків у томатному соку на зиму

Він ідеально підійде для м'яса та салатів: рецепт найсмачнішої маринованої цибулі на зиму без стерилізації.

Цією закускою баба Віра славилася на все село: рецепт хрустких маринованих огірків із додаванням горілки