Коли в сезон консервування ви будете роздумувати, що приготувати з огірків, що переросли, вам знадобиться цей рецепт "Тещиних язичків" з огірків на зиму.
На 2 банки по 750 мл: огірки свіжі – 2 кг вода - 1 л цукор - 100 гр сіль - 15 г лимонна кислота – 5 г гвоздика – 5 шт. перець чорний горошком – 5 шт. перець запашний горошком - 5 штДля приготування маринованих "тещиних язичків" можна взяти будь-які огірки (тільки, звичайно, не гіркі). Розмір, форма та колір плодів не мають особливого значення.
Огірки вимити, очистити від шкірки, розрізати вздовж на скибочки завтовшки 1-1,5 см
Приготувати розсіл, додавши у воду всі прянощі та сіль із цукром.
Розсіл довести до кипіння.
Скибочки огірків скласти в каструлю. Киплячим розсолом залити огірки. Витримати 10 хв.
Можна згори поставити прес.
Про це вам ніхто не розповість: закопайте восени лавровий лист у город, і ви здивуєтеся
Морози, перший сніг та сльота: синоптик попередила, чи увірветься зимова погода цієї осені
Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен
Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває
Розсіл закип'ятити знову. Огірки залити тим самим розсолом і закатати.
Читайте також:
Їх закривають одразу по 10 банок: рецепт хрустких огірків у томатному соку на зиму