Іспанська тортилья - класна іспанська страва для сніданку або перекушування, яка готується з простих продуктів, які майже завжди є під рукою - картоплі, цибулі та яєць.

Суть рецепту полягає в тому, що дрібно порізані картопля і цибуля обсмажують на сковороді до готовності, а потім заливають яєчною сумішшю і смажать один картопляний корж. Під час подачі його нарізають як пиріг.

Готуємо всі необхідні інгредієнти для приготування іспанської тортильї:

  • картопля – 6 шт.;
  • цибуля жовта ріпчаста - 1 шт.;
  • яйця курячі – 5 шт.;
  • оливкова олія - ​​0.5 склянки;
  • сіль - 1/2 ч. л.
Важливо!
  • Кількість картоплі, цибулі та яєць не є строгою величиною. Співвідношення можна трохи змінювати в той чи інший бік, залежно від власних смакових уподобань.
Картоплю чистимо від шкірки, ріжемо навпіл, далі кожну половинку ще раз навпіл, і ріжемо тонкими пластинками товщиною приблизно 3 мм. Намагаємося щоб картопля була порізана однакової товщини - найзручніше це робити за допомогою слайсера.

Почистіть цибулю і наріжте кубиками 1 див.

Покладіть картоплю та цибулю у велику миску, посоліть і перемішайте.

У великій сковороді розігрійте оливкову олію на середньому вогні. Покладіть картопляно-цибулеву суміш у сковороду так, щоб олія майже повністю покривала картопля з цибулею.

Популярні новини зараз

Морози, перший сніг та сльота: синоптик попередила, чи увірветься зимова погода цієї осені

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Заморозки вже не за горами: коли зміниться погода по всій Україні

Тепер повістки вручатимуть по-новому: до чого слід готуватися

Показати ще

Зменшіть трохи вогонь, щоб картопля не підгоріла - нехай вона повільно обсмажиться до м'якості. Якщо картопля ламається при натисканні лопаткою – вона готова.

Важливо!

  • Для тортильї потрібно посмажити картоплю без скоринки, просто довести її до м'якості.

Зніміть суміш з вогню і злийте масло в окрему миску, а суміш витягніть зі сковорідки шумівкою. Дайте картоплі охолонути.

Збийте яйця у великій мисці віночком чи виделкою. Вилийте яєчну суміш в охолоджену картопляно-цибулеву масу. Перемішайте все великою ложкою і дайте постояти 5 хвилин.

У 25-сантиметровій сковороді (якщо немає такої - візьміть іншу) на середньому вогні розігрійте 1-2 столові ложки оливкової олії (можна тієї, що зливали зі сковорідки).

Додайте на сковороду яєчно-картопляну суміш, рівномірно розподіливши її. Яйця повинні прихопитись по краях, також має зникнути волога по всьому омлету. Обережно підніміть один бік омлету, щоб перевірити, чи не підрум'янилося яйце знизу.

Коли суміш підрум'яниться, зніміть сковороду з плити і зверху накрийте великою тарілкою. Переверніть сковороду, щоб омлет опинився на тарілці.

Поставте сковороду на плиту і налийте олію. Дайте сковороді прогрітися протягом 30 секунд.

Перекладіть омлет із тарілки на сковороду та готуйте протягом 4-5 хвилин. Зніміть сковороду з вогню та залиште омлет ще на 2 хвилини. Перекладіть омлет на тарілку та розріжте на 6-8 частин як пиріг.

Читайте також:

Цього ще не вистачало: українців попередили про можливі перебої з хлібом у магазинах

І навіть двох порцій буде мало: рецепт густої та апетитної підливи з курячого філе з овочами

Ви не впізнаєте свій чайник: як за допомогою звичайного розсолу відмити його від накипу