Вважається, що баклажани відмінно поєднуються з кабачками, солодким перцем та помідорами, з йогуртом, сметаною та сиром, а також з м'ясом чи м'ясним фаршем. Ось і виходить, що завдяки своєму солодкуватий і водночас м'ясний смак, квасоля теж ідеально поєднується з баклажанами. При цьому хоч смак у неї насичений, але вона не забиває смак баклажанів, а лише доповнює їх.

Інгредієнти для "Салат з баклажанами та білою квасолею":

  • баклажан – 2 кг;
  • помідор – 1,5 кг;
  • перець болгарський – 0,5 кг;
  • морква – 0,5 кг;
  • часник (приблизно 7 середніх головок) – 200 г;
  • квасоля (біла, суха) – 500 г;
  • олія рослинна (без запаху) - 350 г;
  • оцет (9%) – 100 мл;
  • сіль (з гіркою) - 2 ст. л.;
  • цукор - 1 стакан.

З цієї кількості виходить рівно 7 баночок 0, 7 (сімсот грамових).

Овочі потрібно вимити, дати обсохнути.

Перець очистити від насіння, нарізати квадратиками.

500г сухої квасолі замочити на ніч у холодній воді. На ранок відварити її до готовності. Обов'язково не переварити – квасоля має тримати форму.

Популярні новини зараз

Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить

Доплати до пенсії: які види соціальної допомоги отримають пенсіонери

Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни

"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику

Показати ще

Перець нарізати квадратиками.

Моркву почистити та натерти на великій тертці.

Помідори (1,5 кг) та часник (попередньо, природно, очистивши), приблизно 7 середніх головок, пропустити через м'ясорубку (великі грати). Вийде щось типу томату.

Баклажани нарізати великими кубиками. Шкірку знімати не треба, попередньо замочувати баклажани теж не треба. Шкірка буде м'якою і в салаті зовсім не відчувається, гіркоти теж ніякої.

Помідори та часник, пропущені через м'ясорубку, ставимо на середній вогонь і доводимо до перших бульбашок кипіння (сильно кипіти не даємо) і відразу ж додаємо сіль 2 ст. ложки з гіркою, цукор 1 склянка (250 г), 100 мл 9% оцту і 350 мл рослинної олії без запаху.

Тепер по черзі до киплячої томатної маси додаємо:
  • морква, періодично помішуючи даємо закипіти,
  • болгарський перець, періодично помішуючи даємо закипіти,
  • баклажани.

Така послідовність дає овочам можливість пустити сік і закладання овочів буде достатньо рідини, щоб їх покрити.

Після закладання останньої порції овочів, тобто баклажанів, засікаємо 30 хвилин і варимо на середньому вогні, періодично помішуючи.

Після цього в овочі додаємо квасолю і все ретельно і акуратно перемішуємо і після закипання засікаємо ще 20 хвилин.

Після цього салат виключаємо і відразу ж розкладаємо в підготовлені стерелізовані банки і закручуємо.

Після того, як салат закатали, необхідно банки перевернути на кришку і укутати під теплу ковдру до повного остигання. Потім прибрати на зберігання шафу, комору, погріб.

Читайте також: