Традиційну червону аджику зазвичай готувати досить довго, оскільки продукти її складі вимагають термічної обробки. І підходить вона найкраще до м'яса, що обмежує сферу застосування соусу на кухні. Тому в Грузії, та й у багатьох інших країнах досвідчені кулінари воліють готувати зелену аджику: вона не вимагає етапу варіння інгредієнтів, робиться дуже швидко, а ще ідеально підходить практично до будь-якої страви.

Для приготування зеленої аджики на зиму візьміть такі продукти:

  • перець болгарський зелений – 0.5 кг (в очищеному вигляді);
  • перець гострий (зелений) – 1 штука;
  • часник – 50 г (в очищеному вигляді);
  • цукор – 3 ст.л.;
  • сіль – 0.5 ст.л.;
  • оцет яблучний – 2-3 ст.л.

Із зазначеної кількості продуктів виходить одна банка місткістю 600 мл.

Важливо!

  • У Грузії зазвичай у зелену аджику ще додають кінзу, а деякі ще й м'яту.
  • У зеленому аджику зовсім не використовуються помідори.

Болгарський Перець розрізати навпіл, видалити плодоніжку та насіння.

У гострого перцю видаліть хвостик. Для гострішої аджики насіння залишаємо, для менш гострої – прибираємо.

Популярні новини зараз

Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики

Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом

Світла не буде довго: ДТЕК і Укренерго вводять екстрені відключення - графіки не працюють

Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни

Показати ще

Почистити часник.

Скласти перець та часник у комбайн і перекрутити за допомогою насадки "металевий ніж". Можна також використовувати м'ясорубку.

Отриману кашку перекласти в миску, додати цукор, сіль та оцет.

Перемішуємо та залишаємо під харчовою плівкою на півгодини при кімнатній температурі.

Пропарити банку та кришку, просушити. Акуратно перекласти зелену аджику в банку, закрутити та прибрати в холодильник.

Таку заготівлю необхідно зберігати в холодильнику, і вона коштує досить довго.

Таку аджику можна додавати в овочеві та м'ясні страви для посилення смаку, а також подавати як закуску.

Читайте також:

Ідеально підходить для будь-якого м'яса та сала: рецепт найсмачнішої аджики із зелених помідорів

Ви просто закачаєтесь від цієї принади: рецепт літньої аджики з молодих кабачків

Навіть аджика не потрібна: рецепт ніжного курячого філе з морквою та яблуком у кисло-солодкому соусі