Борано – страва грузинської, вірніше аджарської кухні, це ніжний, соковитий, неймовірно смачний омлет із величезною кількістю сиру. Під час приготування в будинку стоятиме смачний запах гарячого сулугуні, ніби ви готуєте хачапурі, а не омлет.
Для швидкого сніданку такий омлет не підійде, оскільки він досить довго сидить у печі, а ось для сніданку вихідного дня підходить ідеально.
Необхідні продукти:
- яйця – 3 штуки;
- сир сулугуні (шайбочкою, шматком, жирний) – 200 г;
- молоко – 50 г;
- масло вершкове – 25 г;
- олія рослинна – 25 мл;
- сіль - 1 щіпка
Дуже важливо, щоб усі інгредієнти для приготування аджарського омлету Борано були кімнатною температурою.
Розбиваємо у миску яйця. Їх із щіпкою солі збиваємо віночком.
Важливо!
Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики
Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить
Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі
Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані
- Із сіллю не переборщіть, адже основну солоність додасть сир.
У яйця влийте молоко і олію, злегка збийте віночком.
Натріть на середній або великій терці сулугуні, перекладіть сир у миску, посоліть і перемішайте вміст миски.
Важливо!
- Сиру має бути за обсягом стільки ж, скільки яєць.
До яєчної маси додайте весь натертий сир, перемішайте.
Підготуйте будь-яку вогнетривку тефлонову форму з високими бортиками, так як під час запікання яєчня сильно піднімається у висоту.
Вершкове масло|мастило| розтопіть і влийте у форму для запікання, змастіть пензликом боки форми.
Вливаємо омлетну суміш у форму.
Накриваємо форму фольгою і ставимо у розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин.
За 10 хвилин до готовності знімаємо фольгу і даємо омлету підрум'янитися до гарної рум'яної скоринки, він повинен трохи тремтити.
Відразу після духовки омлет буде пишним і дуже високим, не радійте особливо - як тільки перекладете його на тарілку, він осяде.
Подаємо страву в гарячому та теплому вигляді, розрізавши на порційні шматочки. У розрізі омлет має бути пористим та повітряним.
Перед подачею можна прикрасити зеленню.
Читайте також:
Дуже швидко та дуже апетитно: рецепт гавайського омлету на кожен день
Усі подумають, що це пиріг із ресторану: рецепт ситного іспанського омлету з молодою картоплею
Швидко та дуже ситно: рецепт незвичайного бутерброду у омлеті з помідором