Борано – страва грузинської, вірніше аджарської кухні, це ніжний, соковитий, неймовірно смачний омлет із величезною кількістю сиру. Під час приготування в будинку стоятиме смачний запах гарячого сулугуні, ніби ви готуєте хачапурі, а не омлет.

Для швидкого сніданку такий омлет не підійде, оскільки він досить довго сидить у печі, а ось для сніданку вихідного дня підходить ідеально.

Необхідні продукти:

  • яйця – 3 штуки;
  • сир сулугуні (шайбочкою, шматком, жирний) – 200 г;
  • молоко – 50 г;
  • масло вершкове – 25 г;
  • олія рослинна – 25 мл;
  • сіль - 1 щіпка

Дуже важливо, щоб усі інгредієнти для приготування аджарського омлету Борано були кімнатною температурою.

Розбиваємо у миску яйця. Їх із щіпкою солі збиваємо віночком.

Важливо!

Популярні новини зараз

Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики

Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить

Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі

Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані

Показати ще
  • Із сіллю не переборщіть, адже основну солоність додасть сир.

У яйця влийте молоко і олію, злегка збийте віночком.

Натріть на середній або великій терці сулугуні, перекладіть сир у миску, посоліть і перемішайте вміст миски.

Важливо!

  • Сиру має бути за обсягом стільки ж, скільки яєць.

До яєчної маси додайте весь натертий сир, перемішайте.

Підготуйте будь-яку вогнетривку тефлонову форму з високими бортиками, так як під час запікання яєчня сильно піднімається у висоту.

Вершкове масло|мастило| розтопіть і влийте у форму для запікання, змастіть пензликом боки форми.

Вливаємо омлетну суміш у форму.

Накриваємо форму фольгою і ставимо у розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин.

За 10 хвилин до готовності знімаємо фольгу і даємо омлету підрум'янитися до гарної рум'яної скоринки, він повинен трохи тремтити.

Відразу після духовки омлет буде пишним і дуже високим, не радійте особливо - як тільки перекладете його на тарілку, він осяде.

Подаємо страву в гарячому та теплому вигляді, розрізавши на порційні шматочки. У розрізі омлет має бути пористим та повітряним.

Перед подачею можна прикрасити зеленню.

Читайте також:

Дуже швидко та дуже апетитно: рецепт гавайського омлету на кожен день

Усі подумають, що це пиріг із ресторану: рецепт ситного іспанського омлету з молодою картоплею

Швидко та дуже ситно: рецепт незвичайного бутерброду у омлеті з помідором