Приготувати капустяну запіканку з фаршем у духовці дуже просто, що особливо важливо, коли потрібно швидко та ситно нагодувати сім'ю вечерею.
Насамперед потрібно підготувати продукти для капустяної запіканки з м'ясним фаршем:
- капуста білокачана – 500 г;
- фарш свинячо-яловичий - 300 г;
- цибуля ріпчаста - 1 штука;
- морква – 1 штука;
- вершки – 250 мл;
- сир твердий – 120 г;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений за смаком;
- олія рослинна - 2 ст. л.;
- вода - 100 мл.
Важливо!
- Фарш можна взяти будь-який, проте рекомендується використовувати свинячо-яловичий.
Як водиться, для початку необхідно ретельно промити всі коренеплоди та почистити.
Цибулю ріпчасту наріжемо дрібним кубиком, а моркву трьом на великій тертці, але змішувати їх не потрібно.
Капусту білокачанну наріжемо дрібно ножем або нашаткуємо.
Відключення світла будуть довше: Укренерго терміново вводить жорсткі графіки – вже з сьогодні
Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом
Стосується всіх, у кого стоїть газова колонка або котел: більше ніяких "жартів", інакше будуть проблеми
"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику
- Форму для запікання краще взяти невелику, якщо ви хочете, щоби запіканка вийшла високою.
- Форму змащуємо рослинною олією зсередини і посипаємо панірувальними сухарями.
Змажемо верх сметаною.
Викладаємо м'ясний фарш другим шаром і промазуємо шар сметаною.
Викладаємо третім шаром капусту, що залишилася. Також промазуємо шар капусти сметаною.
Твердий сир натрьом на середній тертці. Посипаємо сиром верх капустяної запіканки з м'ясним фаршем і відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Готову капустяну запіканку з м'ясним фаршем дістаємо з духовки і дамо їй охолонути хвилин 10, після цього нарізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.
Читайте також: