Цвітна капуста – овоч на любителя, не кожному вона подобається. Але догодити найкапризнішому їдку можна, приготувавши з неї салат "Зимовий делікатес". У цьому рецепті солодкий перець надає нейтральному смаку капусти яскравих насичених нот.
Насамперед потрібно підготувати продукти для салату за списком:
- капуста цвітна – 1,5 кг;
- перець болгарський – 500 г;
- помідори – 500 г;
- часник – 3 зубки;
- вода - 700 мл;
- рослинна олія - 100 мл;
- сіль – 1 ст.л.;
- цукор – 70 г;
- оцет 9% - 70 мл.
Важливо!
- Помідори краще взяти стиглі та соковиті.
Свіжу цвітну капусту помийте, видаліть листя та качан. Розберіть капусту на суцвіття.
Важливо!
- Не потрібно розбирати на зовсім маленькі суцвіття, інакше у процесі приготування цвітна капуста перетвориться на кашу.
Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики
Світла не буде довго: ДТЕК і Укренерго вводять екстрені відключення - графіки не працюють
Готовий вивести війська з деяких територій: Reuters розповіли про поступки путіна
Які рослини в жодному разі не можна обрізати восени: моліться, якщо ви це зробили
У каструлю викладаємо цвітну капусту, додаємо нарізаний кільцями болгарський перець.
Нарізаємо помідори дрібним кубиком і разом із соком викладаємо в каструлю.
Додаємо сіль і цукор, вливаємо олію.
Тепер вливаємо киплячу воду і ставимо каструлю на вогонь.
Даємо вмісту каструлі закипіти, знижуємо вогонь до повільного, перемішуємо всі інгредієнти, накриваємо кришкою каструлю. Готуємо салат 25 хвилин.
Потім додаємо в салат дрібно нарізаний часник. Варимо салат ще 5 хвилин.
Наприкінці приготування додаємо оцет. Тушим салат ще 5 хвилин і знімаємо з вогню.
Розподіляємо приготований на зиму салат «Делікатесний» із цвітної капусти в стерилізовані банки та закручуємо банки кришками.
Даємо банкам із салатом повністю охолонути під пледом і переносимо їх у приміщення для зберігання.
Читайте також: