У цьому рецепті ідеальний баланс між сіллю, цукром та оцтом, що дозволяє створити маринад, який не тільки чудово зберігає гриби, але й надає їм чудового смаку.

Він універсальний і добре підходить для різних грибів, таких як білі, подосиновики, березові гриби, опеньки і навіть печериці.

На 1 кг нарізаних грибів вам знадобиться такий набір інгредієнтів:

1 л води.

2 столові ложки із гіркою цукру.

4 чайні ложки з гіркою солі.

Популярні новини зараз

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

3 столові ложки 9% оцту.

3 лаврові листи.

5 ягід запашного перцю.

6-8 горошин чорного перцю.

3 зубчики часнику, подрібнених.

Деякі додають зубчики для додаткової гостроти, але, якщо ви віддаєте перевагу більш м'якому, більш натуральному смаку, ви можете пропустити їх.

Інструкції:

Почніть із того, що доведіть воду до кипіння. Додайте гриби і варіть 15-20 хвилин, знімаючи піну, що піднімається на поверхню.

Після цього процідіть гриби та збережіть рідину, в якій вони готувалися, в окремій ємності і додайте у неї цукор, сіль та спеції у зазначених вище пропорціях.

Поверніть гриби в каструлю з маринадом і готуйте ще 15–20 хвилин. За хвилину до закінчення додайте оцет та подрібнений часник. Доведіть все до кипіння.

Потім розлийте гарячу суміш стерильними банками і щільно закрийте. Щоб забезпечити хорошу герметичність, переверніть їх догори дном, загорніть у ковдру і дайте їм повільно охолонути.

Так, цей старий метод дасть вам ідеально законсервовані гриби із чудовим смаком, яким можна насолоджуватися цілий рік.

Читайте також:

Тільки з банкою не проковтніть: рецепт маринованих помідорів у соку чорної смородини на зиму

Український рецепт Мисливського салату на зиму: цю консервацію зметуть першою і проситимуть ще

Так готують на Закарпатті: як зварити легендарний Бограч за рецептом наших дідів