Солодкі перці, як і огірки, і помідори, люблять консервувати багато господарок. Пропонуємо спробувати приготувати запечений маринований перець - ароматну, пікантну і яскраву закуску.
На 1 л ємність необхідні такі продукти:
- перець болгарський – 2 кг;
- часник – 4-5 зубків;
- трави італійські сушені – 1 ч. л.;
- суміш мелених перців – 0,5 ч. л.;
- перець чорний горошком – 10 шт.;
- сіль – 1 ч. л. без верху;
- оцет 9% - 1 ч.л. л.;
- цукор чи мед – 1 ч. л.;
- олія рослинна - 0,5 склянки + для обмазування;
- зерна коріандру – 10 шт.
Для приготування маринованого запеченого перцю овочі вимити, витерти насухо паперовим рушником від надлишків води.
Перці обмазати олією і викласти у форму (деко), попередньо застелену пергаментним папером.
Запекти перці в духовці при 200 градусах близько 15-20 хвилин (або на багатті, грилі).
Часник очистіть, промийте зубчики очищеного часнику. Подрібніть їх за допомогою спеціального пресу.
Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики
Доплати до пенсії: які види соціальної допомоги отримають пенсіонери
Стосується всіх, у кого стоїть газова колонка або котел: більше ніяких "жартів", інакше будуть проблеми
"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику
Змішайте в глибокій ємності спресований часник, олію, оцет, сіль, цукор або мед, суміш перців і сухі трави.
Викладіть м'якуш перцю в чисту ємність догори, залишаючи трохи місця для маринаду. Всипте туди ж зерна коріандру та горошини чорного перцю.
Залийте по шийку в банку приготований раніше маринад.
Помістіть банку з маринованим перцем у ківш або каструлю, простерилізуйте протягом 20 хвилин з моменту закипання рідини у ємності. Після цього вийміть та закрутіть кришку на банку або закупоріть її за допомогою ключа для консервації.