Ось як приготувати просту, але елегантну курку по-французьки, яка поєднує ніжне м'ясо, ароматні трави та насичені смаки.
Інгредієнти:
12 мл оливкової олії першого віджиму.
4 курячі філе.
40 г олії.
2 цибулини (подрібнені).
Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
Доплати до пенсії: які види соціальної допомоги отримають пенсіонери
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
1 гілочка чебрецю.
45 г кукурудзяного борошна.
300 мл курячого бульйону.
10 мл соусу Вустершир.
125 г сыра Грюйер (тертого).
15 г петрушки (подрібненої).
Інструкції з приготування:
Розігрійте оливкову олію у великій сковороді, придатній для духовки, на середньому вогні. Додайте куряче філе і обсмажуйте протягом 8-10 хвилин, перевертаючи до золотистого кольору з обох боків. Перекладіть курку на тарілку і відставте убік.
У тій же сковороді розтопіть олію на середньому вогні. Додайте подрібнену цибулю і чебрець і готуйте, періодично помішуючи, близько 10-12 хвилин, поки цибуля не стане м'якою і не карамелізується.
У невеликій мисці змішайте кукурудзяне борошно з 1/4 склянки курячого бульйону до однорідної маси. Додайте в каструлю бульйон і соус Вустершир і варіть на повільному вогні 2 хвилини.
Потім додайте суміш кукурудзяного борошна і готуйте ще 2 хвилини, даючи загустіти соусу. Приправте чорним перцем до смаку.
Покладіть курку назад у каструлю, покривши її соусом. Готуйте ще 2 хвилини, перевертаючи філе, щоб добре покрилися соусом.
Посипте блюдо тертим сиром грюєр. Розігрійте духовку до режиму грилю і запікайте протягом 5 хвилин або поки сир не розплавиться і не почне бульбашитися.
Ось і все, прикрасьте свіжою рубаною петрушкою та подавайте гарячою.
Читайте також:
Пікантне лечо з баклажанами, перцем і помідорами на зиму: цей рецепт триматимете в секреті
Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму
Схочеться пити прямо з банки: рецепт вишуканого сливового соусу Ткемалі на зиму