Голубці в тісті, тушковані в томатному соусі, - нескладний приклад смачного експерименту. Тут все трохи інакше, ніж усі звикли. Нашаткована капуста поєднується з фаршем і рисом, як для лінивих голубців, і загортається в тонке пельменне тісто. А завершується процес приготування гасінням у томатному соусі.

Для тіста знадобляться такі продукти:

  • борошно – 250 г + для роботи з тестом;
  • яйце – 1 шт.;
  • олія рослинна - 1 ст. ложка;
  • сіль – 0,5 ч. ложка;
  • вода (гаряча) - 75 мл.

Воду для тіста підігріваємо до 80 градусів, всипаємо сіль, вливаємо олію і перемішуємо до розчинення солі.

У борошні робимо поглиблення і додаємо туди яйце, трохи перемішуємо.

Поступово вливаємо до борошна гарячу воду з олією, перемішуючи спочатку лопаткою, а потім вимішуємо тісто руками.

Готове еластичне тісто накриваємо харчовою плівкою та залишаємо при кімнатній температурі.

Популярні новини зараз

Стосується всіх, у кого стоїть газова колонка або котел: більше ніяких "жартів", інакше будуть проблеми

Готовий вивести війська з деяких територій: Reuters розповіли про поступки путіна

Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані

Підгодуйте томати йодом і одразу отримайте 2 бонуси: навіщо це роблять досвідчені городники

Показати ще

Продукти для "голубців":

  • фарш свинячий - 400 г;
  • капуста – 100 г;
  • крупа рисова - 60 г;
  • морква – 150 г (2 шт.);
  • чеснок - 1 зубчик;
  • цибуля ріпчаста - 150 г (1 шт.);
  • сіль – 0,5 ч. ложки;
  • коріандр мелений - 0,5 ч. ложки;
  • перець чорний мелений - 0,25 ч. ложки;
  • томатна паста – 0,5-1 ст. ложка;
  • паприка мелена - 0,5 ч. ложки;
  • олія вершкове - 60 г.

Рис промиваємо кілька разів, поки вода не залишатиметься прозорою. Заливаємо рис у сотейнику окропом, накриваємо кришкою та ставимо на вогонь. Варимо 5-7 хвилин. Вимикаємо нагрівання та залишаємо рис під кришкою набухати, поки готуються інші складові страви.

Одну моркву очищаємо та натираємо на великій тертці.

Цибулю очищаємо і половинку нарізаємо дрібними кубиками.

Один зубчик часнику очищаємо та пропускаємо через прес.

Капусту шаткуємо дрібними тонкими смужками.

Рис промиваємо (щоб позбутися клейковини) і викладаємо до свинячого фаршу. Додаємо моркву, цибулю, часник, томатну пасту, сіль, мелений перець, коріандр та паприку. Перемішуємо до однорідності.

Розкочуємо тісто в тонкий прямокутний пласт – як на пельмені чи вареники. Пласт тіста розрізаємо на прямокутники розміром приблизно з капустяний лист.

На кожен шматочок тіста викладаємо трохи вершкового масла для більш ніжного смаку страви, а також начинку і згортаємо за принципом голубців.

Так формуємо всі голубці і викладаємо швом униз на присипану мукою поверхню.

Тепер готуємо соус:

  • цибуля ріпчаста - 0,5 шт.;
  • морква – 150 г (2 шт.);
  • чеснок - 1 зубчик;
  • перець болгарський – 60 г (0,5 шт.);
  • томатна паста – 50 г (2 ст. ложки);
  • перець чорний мелений - 0,25 ч. ложки;
  • паприка копчена — 0,5 ч. л. ложки;
  • сіль – 0,5 ч. ложки;
  • вода - 500 мл;
  • зелень свіжа – 0,5 пучка;
  • олія рослинна - 50 мл.

Для соусу:

  • другу моркву очищаємо та нарізаємо кружальцями;
  • цибулю, що залишилася, нарізаємо пір'ям;
  • перець теж очищаємо та нарізаємо соломкою;
  • подрібнюємо зелень.

У сотейнику або сковороді розігріваємо невелику кількість олії та обсмажуємо овочі протягом 4-5 хвилин, до м'якості та золотистості.

Додаємо до овочів томатну пасту, сіль та прянощі, вливаємо воду.

Другий зубчик часнику очищаємо, пропускаємо через прес і додаємо в соус. Доводимо до кипіння.

Викладаємо голубці в киплячий соус, повністю занурюючи кожен, щоб вони не прилипли один до одного. Вода має покривати голубці, тому на цьому етапі, можливо, доведеться трохи долити.

Доводимо соус до кипіння, зменшуємо вогонь і гасимо голубці 10-15 хвилин, до готовності.

Голубці у тісті, тушковані в томатному соусі, готові.
До голубців всипаємо свіжу зелень і накриваємо кришкою на 5 хвилин.

Читайте також:

Засоліть капусту на зиму і не пошкодуєте: цей рецепт перетворить голубці на ресторанну страву - можна і так похрумтіти

Вона точно ніколи не набридне: рецепт квашеної капусти з калиною та медом

За кожною вечерею з'їдається по одній банці: рецепт апетитного салату з капусти без стерилізації на зиму

Цією смакотою ви насолоджуватиметеся всю зиму: рецепт швидкої маринованої капусти з яблуками та морквою