Голубці в тісті, тушковані в томатному соусі, - нескладний приклад смачного експерименту. Тут все трохи інакше, ніж усі звикли. Нашаткована капуста поєднується з фаршем і рисом, як для лінивих голубців, і загортається в тонке пельменне тісто. А завершується процес приготування гасінням у томатному соусі.
Для тіста знадобляться такі продукти:
- борошно – 250 г + для роботи з тестом;
- яйце – 1 шт.;
- олія рослинна - 1 ст. ложка;
- сіль – 0,5 ч. ложка;
- вода (гаряча) - 75 мл.
Воду для тіста підігріваємо до 80 градусів, всипаємо сіль, вливаємо олію і перемішуємо до розчинення солі.
У борошні робимо поглиблення і додаємо туди яйце, трохи перемішуємо.
Поступово вливаємо до борошна гарячу воду з олією, перемішуючи спочатку лопаткою, а потім вимішуємо тісто руками.
Готове еластичне тісто накриваємо харчовою плівкою та залишаємо при кімнатній температурі.
Стосується всіх, у кого стоїть газова колонка або котел: більше ніяких "жартів", інакше будуть проблеми
Готовий вивести війська з деяких територій: Reuters розповіли про поступки путіна
Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані
Підгодуйте томати йодом і одразу отримайте 2 бонуси: навіщо це роблять досвідчені городники
Продукти для "голубців":
- фарш свинячий - 400 г;
- капуста – 100 г;
- крупа рисова - 60 г;
- морква – 150 г (2 шт.);
- чеснок - 1 зубчик;
- цибуля ріпчаста - 150 г (1 шт.);
- сіль – 0,5 ч. ложки;
- коріандр мелений - 0,5 ч. ложки;
- перець чорний мелений - 0,25 ч. ложки;
- томатна паста – 0,5-1 ст. ложка;
- паприка мелена - 0,5 ч. ложки;
- олія вершкове - 60 г.
Рис промиваємо кілька разів, поки вода не залишатиметься прозорою. Заливаємо рис у сотейнику окропом, накриваємо кришкою та ставимо на вогонь. Варимо 5-7 хвилин. Вимикаємо нагрівання та залишаємо рис під кришкою набухати, поки готуються інші складові страви.
Одну моркву очищаємо та натираємо на великій тертці.
Цибулю очищаємо і половинку нарізаємо дрібними кубиками.
Один зубчик часнику очищаємо та пропускаємо через прес.
Капусту шаткуємо дрібними тонкими смужками.
Рис промиваємо (щоб позбутися клейковини) і викладаємо до свинячого фаршу. Додаємо моркву, цибулю, часник, томатну пасту, сіль, мелений перець, коріандр та паприку. Перемішуємо до однорідності.
Розкочуємо тісто в тонкий прямокутний пласт – як на пельмені чи вареники. Пласт тіста розрізаємо на прямокутники розміром приблизно з капустяний лист.
На кожен шматочок тіста викладаємо трохи вершкового масла для більш ніжного смаку страви, а також начинку і згортаємо за принципом голубців.
Так формуємо всі голубці і викладаємо швом униз на присипану мукою поверхню.
Тепер готуємо соус:
- цибуля ріпчаста - 0,5 шт.;
- морква – 150 г (2 шт.);
- чеснок - 1 зубчик;
- перець болгарський – 60 г (0,5 шт.);
- томатна паста – 50 г (2 ст. ложки);
- перець чорний мелений - 0,25 ч. ложки;
- паприка копчена — 0,5 ч. л. ложки;
- сіль – 0,5 ч. ложки;
- вода - 500 мл;
- зелень свіжа – 0,5 пучка;
- олія рослинна - 50 мл.
Для соусу:
- другу моркву очищаємо та нарізаємо кружальцями;
- цибулю, що залишилася, нарізаємо пір'ям;
- перець теж очищаємо та нарізаємо соломкою;
- подрібнюємо зелень.
У сотейнику або сковороді розігріваємо невелику кількість олії та обсмажуємо овочі протягом 4-5 хвилин, до м'якості та золотистості.
Додаємо до овочів томатну пасту, сіль та прянощі, вливаємо воду.
Другий зубчик часнику очищаємо, пропускаємо через прес і додаємо в соус. Доводимо до кипіння.
Викладаємо голубці в киплячий соус, повністю занурюючи кожен, щоб вони не прилипли один до одного. Вода має покривати голубці, тому на цьому етапі, можливо, доведеться трохи долити.
Доводимо соус до кипіння, зменшуємо вогонь і гасимо голубці 10-15 хвилин, до готовності.
Голубці у тісті, тушковані в томатному соусі, готові.
До голубців всипаємо свіжу зелень і накриваємо кришкою на 5 хвилин.
Читайте також:
Вона точно ніколи не набридне: рецепт квашеної капусти з калиною та медом