Технологія приготування "гармошок" із баклажанів дуже проста. Спочатку підготуємо баклажани, потім приготуємо ароматну начинку, нафаршируємо баклажани і запечемо в духовці. Виходить ситна і дуже ароматна страва.

Необхідні продукти:

  • баклажан – 2 штуки;
  • баранина – 600 г;
  • томати консервовані рубані – 400 г;
  • рис на пару – 0.75 склянки;
  • цибуля ріпчаста - 1 штука;
  • чеснок - 1 зубчик;
  • петрушка – 5 гілочок;
  • сир Адигейський – 70 г;
  • бульйон овочевий – 1 склянка;
  • бахарат - 1 ст.л.;
  • щіпка меленого червоного гострого перцю;
  • олія рослинна рафінована - 2 ст.л.;
  • сіль за смаком.

важливо!

  • Баклажани купуйте хорошої якості, із щільною м'якоттю, без пошкоджень.
  • Замість рису в начинці можна використовувати булгур, так як він має приємний горіховий смак і добре поєднується як з м'ясом, так і з баклажанами.
  • Як і рис, булгур слід попередньо відварити, можна до напівготовності, а потім додати до фаршу та овочів.

Баклажани добре вимийте та обсушіть паперовим рушником від зайвої вологи. Обріжте край з одного боку, не зрізаючи хвостик. Зробіть на кожному баклажану глибокі надрізи вздовж, не прорізаючи баклажан наскрізь. Посипте сіллю розрізи і залиште на півгодини, потім промийте під струменем холодної води - так піде гіркота.

Перед тим, як почати готувати начинку, розігрійте духовку до 190 °C. Поки вона нагрівається, ви встигнете прокрутити фарш, підготувати овочі та сир.

Наріжте м'ясо і проверніть через м'ясорубку з дрібними ґратами. Очистіть і дрібно наріжте цибулю та часник. Порубайте листя петрушки. Адигейський сир розімніть вилкою.

Популярні новини зараз

Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики

Готовий вивести війська з деяких територій: Reuters розповіли про поступки путіна

Підгодуйте томати йодом і одразу отримайте 2 бонуси: навіщо це роблять досвідчені городники

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Показати ще

У великій мисці з'єднайте м'ясний фарш, рис, адигейський сир, цибулю, часник і подрібнену зелень. Додайте всі спеції, посоліть і добре перемішайте.

Нафаршуйте розрізи невеликою кількістю фаршу - повинна вийти поздовжня "гармошка". Щоб баклажан не розламався під час запікання, можна за кілька місць його проткнути дерев'яними шпажками.

Невелику форму для запікання застелите пергаментом. Акуратно перекладіть баклажани. "Гармошки" повинні лежати у формі досить щільно, підпираючи один одного.

Змішайте консервовані помідори та бульйон і залийте баклажани. Збризкайте оливковою олією і запікайте в духовці 45-60 хв., До готовності, періодично поливаючи томатною рідиною з дна форми.

Готові фаршировані баклажани з м'ясом та рисом подавайте гарячими. Відмінним доповненням до них може стати салат зі свіжих овочів та зелені або м'які коржі.

Читайте також:

Так курячі ніжки ви ще не готували: рецепт простих та ароматний сосисок у духовці

Яблучна шарлотка без духовки: швидкий рецепт для лінивих і тих, хто не має часу

Як відчистити духовку від нагару та застарілого жиру без хімії: методи, які здивують ефектом