Кетчуп — один із найуніверсальніших і найпопулярніших соусів, але чи знаєте ви, що його можна приготувати не лише з томатів?
Досвідчені домогосподарки пропонують оригінальний рецепт кетчупу з кабачків, який ідеально підійде для різноманітності вашої зимової комори.
Інгредієнти:
1,5 кг кабачків.
800 г цибулі.
5 зубчиків часнику.
Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики
Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі
Стосується всіх, у кого стоїть газова колонка або котел: більше ніяких "жартів", інакше будуть проблеми
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
380 г томатної пасти.
2 ст. л. солі.
200 г цукру.
80 мл оцту 9%.
2 лаврові листи.
4 гвоздики.
Приготування:
Наріжте кабачки та цибулю. Додайте цукор та сіль, потім залиште суміш на дві години, щоб виділився сік.
Перекладіть суміш у каструлю і доведіть до кипіння. Додайте лавровий лист та гвоздику.
Потім зменште вогонь і залиште тушкуватися на повільному вогні на 30 хвилин. Після приготування видаліть спеції.
Додайте часник, потім змішайте до однорідної маси.
Додайте томатну пасту та оцет. Готуйте ще 10-15 хвилин під кришкою, періодично помішуючи.
Після цього розлийте гарячий кетчуп стерилізованими банками, закрийте і поставте їх вгору дном під ковдру до повного остигання.
Цей кетчуп з кабачків можна вживати наступного дня або зберігати, щоб надати унікального смаку стравам взимку.
Читайте також:
Смачніше за будь-яку ковбасу і навіть шашлик: рецепт соковитого м'ясного хліба з неземним ароматом
Смачніше, ніж у ресторанах Італії: рецепт соковитої лазаньї без тіста з неймовірним ароматом