Кетчуп — один із найуніверсальніших і найпопулярніших соусів, але чи знаєте ви, що його можна приготувати не лише з томатів?
Досвідчені домогосподарки пропонують оригінальний рецепт кетчупу з кабачків, який ідеально підійде для різноманітності вашої зимової комори.
Інгредієнти:
1,5 кг кабачків.
800 г цибулі.
5 зубчиків часнику.
Масова мобілізація влітку: ТЦК позбавлять відстрочок – у категорії, студенти, люди з інвалідністю та зняті з обліку
Ви забудете про карбонару і болоньєзу: рецепт пасти без м'яса, яку хочеться їсти щодня
Чому листя томатів стало фіолетовим зі зворотного боку: це не завжди привід для тривоги
Коли душі зустрічаються знову: знаки Зодіаку, приречені на кармічне кохання
380 г томатної пасти.
2 ст. л. солі.
200 г цукру.
80 мл оцту 9%.
2 лаврові листи.
4 гвоздики.
Приготування:
Наріжте кабачки та цибулю. Додайте цукор та сіль, потім залиште суміш на дві години, щоб виділився сік.
Перекладіть суміш у каструлю і доведіть до кипіння. Додайте лавровий лист та гвоздику.
Потім зменште вогонь і залиште тушкуватися на повільному вогні на 30 хвилин. Після приготування видаліть спеції.
Додайте часник, потім змішайте до однорідної маси.
Додайте томатну пасту та оцет. Готуйте ще 10-15 хвилин під кришкою, періодично помішуючи.
Після цього розлийте гарячий кетчуп стерилізованими банками, закрийте і поставте їх вгору дном під ковдру до повного остигання.
Цей кетчуп з кабачків можна вживати наступного дня або зберігати, щоб надати унікального смаку стравам взимку.
Читайте також:
Смачніше за будь-яку ковбасу і навіть шашлик: рецепт соковитого м'ясного хліба з неземним ароматом
Смачніше, ніж у ресторанах Італії: рецепт соковитої лазаньї без тіста з неймовірним ароматом