Кетчуп — один із найуніверсальніших і найпопулярніших соусів, але чи знаєте ви, що його можна приготувати не лише з томатів?

Досвідчені домогосподарки пропонують оригінальний рецепт кетчупу з кабачків, який ідеально підійде для різноманітності вашої зимової комори.

Інгредієнти:

1,5 кг кабачків.

800 г цибулі.

5 зубчиків часнику.

Популярні новини зараз

Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики

Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі

Стосується всіх, у кого стоїть газова колонка або котел: більше ніяких "жартів", інакше будуть проблеми

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Показати ще

380 г томатної пасти.

2 ст. л. солі.

200 г цукру.

80 мл оцту 9%.

2 лаврові листи.

4 гвоздики.

Приготування:

Наріжте кабачки та цибулю. Додайте цукор та сіль, потім залиште суміш на дві години, щоб виділився сік.

Кабачковий кетчуп

Перекладіть суміш у каструлю і доведіть до кипіння. Додайте лавровий лист та гвоздику.

Потім зменште вогонь і залиште тушкуватися на повільному вогні на 30 хвилин. Після приготування видаліть спеції.

Додайте часник, потім змішайте до однорідної маси.

Додайте томатну пасту та оцет. Готуйте ще 10-15 хвилин під кришкою, періодично помішуючи.

Після цього розлийте гарячий кетчуп стерилізованими банками, закрийте і поставте їх вгору дном під ковдру до повного остигання.

Цей кетчуп з кабачків можна вживати наступного дня або зберігати, щоб надати унікального смаку стравам взимку.

Читайте також:

Тільки тарілку не проковтніть: рецепт ароматних баклажанів-човників, маринованих помідорами під сиром

Смачніше за будь-яку ковбасу і навіть шашлик: рецепт соковитого м'ясного хліба з неземним ароматом

Смачніше, ніж у ресторанах Італії: рецепт соковитої лазаньї без тіста з неймовірним ароматом