У мережі поділилися рецептом неймовірного супу з лисичок, що ідеально підходить для холодних днів. Багатий аромат та землісті смаки напевно підкорять будь-якого грибного скептика.
Інгредієнти:
Лисички – 500 грамів.
Курячий бульйон або вода – 1,5 літра.
Цибуля — 1 середня, нарізана.
Морква - 1 середня, терта.
Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики
Доплати до пенсії: які види соціальної допомоги отримають пенсіонери
"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику
Підгодуйте томати йодом і одразу отримайте 2 бонуси: навіщо це роблять досвідчені городники
Картопля - 4, нарізана кубиками.
Вершкове масло - 1 столова ложка.
Лавровий лист - 1 шт.
Сіль та мелений чорний перець – за смаком.
Свіжа зелень (наприклад, петрушка або кріп) – для прикраси.
Сметана – для подачі, за бажанням.
Інструкції з приготування:
Ретельно вимийте лисички, очистіть їх та наріжте невеликими шматочками. Покладіть в каструлю з холодною водою, доведіть до кипіння і варіть протягом 20 хвилин, щоб вони стали м'якими.
Поки гриби готуються, очистіть і наріжте цибулю, натріть моркву. У сковороді розтопіть масло на середньому вогні та обсмажте цибулю та моркву до м'якості та аромату.
Додайте заздалегідь приготовлені лисички в сковороду з цибулею та морквою. Приправте щіпкою солі та перцю і готуйте ще 10 хвилин, періодично помішуючи, щоб змішати смаки.
У великій каструлі доведіть бульйон чи воду до кипіння. Додайте нарізану кубиками картоплю, обсмажені гриби та овочі, а також лавровий лист.
Після цього дайте супу злегка закипіти, посоліть до смаку і продовжуйте варити ще 10 хвилин або поки картопля не стане м'якою.
Ось і все, розлийте суп по тарілках, прикрасьте свіжою зеленню і зверху додайте ложку сметани, якщо хочете.
Читайте також:
Секрет ідеальних маринованих грибів на зиму розкритий: рецепт дідів із Закарпаття
Пікантна хрумка капуста по-корейськи: рецепт за 2 години - і не потрібно чекати, поки закваситися