Так, хрусткі золотаві сирні кульки — фантастична закуска як для свят, так і для повсякденної насолоди. Головне — використовувати сир, який добре плавиться, наприклад, моцарелла, чеддер.

Щоб додати додатковий смак, можна додати паприку, зелень чи в'ялені томати.

Інгредієнти:

200 г твердого сиру (моцарела, чеддер або інший).

50 г панірувальних сухарів.

2 великі курячі яйця.

Популярні новини зараз

Жителям сіл виплатять хорошу грошову допомогу: як отримати до 7 тисяч гривень

Як виглядяв перший чоловік Олі Фреймут і чому британська казка стала кошмаром: прихована правда зіркової українки

Не зробите цього зараз – шкідники зжеруть усі рослини: як обробити теплиці на зиму та чим

Погода зіпсується ще більше: синоптики ошелешили прогнозом

Показати ще

1 зубчик чеснока.

2 ст. л. муки.

200 г олії (для смаження).

Спеції (сіль, перець, паприка тощо) за смаком.

Інструкції з приготування:

Дрібно натріть сир і покладіть у миску. Роздавити часник і додати його до сиру. Також збийте яйця та додайте в суміш.

Сирні кульки

Приправте улюбленими спеціями, додавши сіль та перець до смаку. Перемішайте все до однорідної маси.

Вмішайте борошно і перемішуйте, поки суміш не стане густою. Якщо вона здається занадто м'якою, можна додати ще трохи борошна, щоб досягти потрібної консистенції.

Потім злегка намочіть руки і сформуйте із сирної суміші невеликі кульки розміром із волоський горіх.

Обваляйте їх у панірувальних сухарях, переконавшись, що вони рівномірно покриті.

Нагрійте масло в глибокій сковороді на сильному вогні, поки на поверхні не з'являться маленькі бульбашки.

Обережно покладіть сирні кульки в гарячу олію і обсмажте їх, доки вони не покриються золотистою скоринкою.

Ось і все, вийміть закуску з олії і покладіть їх на тарілку, застелену паперовими рушниками, щоб увібрати надлишки олії.

Читайте також:

Коли борщ і солянка набридли: рецепт ароматного супу з лисичками - ніжніше хмарки

Секрет ідеальних маринованих грибів на зиму розкритий: рецепт дідів із Закарпаття

Пікантна хрумка капуста по-корейськи: рецепт за 2 години - і не потрібно чекати, поки закваситися