З настанням осені настає час готуватися до холодних місяців. Однією з основних та улюблених осінніх традицій є квашення капусти, яка не лише надає стравам пікантного смаку, а й багата на цінні поживні речовини, особливо вітамін С.

Щоб квашена капуста залишалася хрусткою, ароматною та могла ефективно зберігатися протягом кількох місяців, є кілька рекомендацій.

Інгредієнти:

2-2,5 кг капусти.

2 морквини.

1 л води.

Популярні новини зараз

З 7.00 до 20.00: запроваджено графіки відключень світла – ДТЕК та Укренерго попередили

24-річна Катя Полтавська розсекретила, скільки грошей витрачає на неї Остапчук: "Їжа, заклади, відпочинок"

Четвертая беременность: ведущий "Холостяка" Григорий Решетник рассказал про пополнение в семье

Мішель Андраде розповіла про ненависть до Настя Каменських під час війни: "Вона дуже давно цього хотіла..."

Показати ще

1 столова ложка солі.

2 столові ложки цукру.

Кроки приготування:

Спочатку дрібно нашаткуйте капусту і натріть моркву на великій тертці.

Змішайте сіль та цукор у воді, помішуючи до повного розчинення для розсолу.

Потім викладіть шарами нашатковану капусту і терту моркву в чисту банку, щільно притискаючи в міру просування. Після упаковки залийте овочі розсолом.

Квашена капуста, фото: youtube.com

Також покладіть капустяний лист поверх суміші, щоб повітря не досягало поверхні, і щоб уникнути потемніння.

Накрийте банку шматком марлі і поставте в тепле місце для бродіння приблизно на 3 дні.

Вже за 3 дні перевірте квашену капусту. При необхідності додайте більше розсолу, щоб капуста була повністю занурена у рідину.

Ось і все, після бродіння накрийте кришкою банку і переставте її в прохолодне темне місце для тривалого зберігання.

Додаткові поради:

Використовуйте сорти капусти, які збирають наприкінці сезону, тому що вони, як правило, мають щільніші головки, які ідеально підходять для маринування.

Злегка притисніть капусту, перш ніж покласти її в банку, щоб вона ефективніше виділила сік.

Щоб посилити смак, розгляньте можливість додавання кількох горошин перцю, лаврового листа або ягід ялівцю для аромату.

Читайте також:

Саме тому відбивні виходять сухими та не соковитими: таємний рецепт м'якого та ніжного м'яса

Секрет ідеальних голубців "Мішлен" розкритий: справа зовсім не в капусті чи начинці, рецепт

Сирні кульки, як у ресторанах: рецепт 20 хвилин, який варто зберегти