Підготовка буряка, особливо великого або старого, часто здається складним завданням. На щастя, є простий спосіб скоротити час приготування до півгодини, що заощадить і енергію, і зусилля.
Секрет? Додати цукор у воду для варіння, що не лише прискорить процес розм'якшення, а й виявить природну насолоду буряків.
Спочатку акуратно потріть коренеплід губкою, щоб видалити бруд, намагаючись не пошкодити шкірку. Збереження шкірки цілою допомагає зберегти вологу та смак під час готування.
Приготування:
Помістіть очищений буряк у велику каструлю.
Додайте одну столову ложку цукру на кожний кілограм буряка.
Віталій Козловський вперше зізнався, як почались його таємні стосунки з Юлією Бакуменко: навіть змінювала пісні
Гірчичний попрошок допоможе у боротьбі з усім: як це кошти багато століть рятує городників
Батькам краще купити заспокійливе: діти яких знаків Зодіаку мають дуже складний характер
Яйця коштують як крило літака: українцям розповіли, чого очікувати по цінам, краще не стане
Обов'язково залийте достатньо води, щоб покрити буряки на 2-3 см.
Варити на сильному вогні близько 30 хвилин. При необхідності додайте ще гарячої води, щоб буряк повністю занурився у воду.
Термічний шок:
Через 30 хвилин злийте воду з каструлі і негайно перекладіть буряк у миску з крижаною водою з кубиками льоду.
Дайте їй охолонути протягом 15 хвилин. Різка зміна температури ще більше розм'якшує коренеплід та спрощує очищення.
Після охолодження злийте воду та обережно очистіть буряк; шкірка повинна легко зісковзнути.
Читайте також:
Ви готували котлети неправильно: що потрібно додавати у фарш – тонкощі кулінарії
Саме тому відбивні виходять сухими та не соковитими: таємний рецепт м'якого та ніжного м'яса